22_03_29_erdmost_nincskep

Több egészségügyi szolgáltatási járulékot fizethetünk

22_03_29_erdmost_nincskep

Több egészségügyi szolgáltatási járulékot fizethetünk

2021. január 1-jétől változik az egészségügyi szolgáltatási járulék mértéke. A havi fizetendő összeg nyolcezer forint, a napi összeg 270 forint lesz - tette közzé a NAV.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egészségügyi szolgáltatási járulékot csak annak kell fizetnie, aki semmilyen más jogcímen nem jogosult egészségbiztosítási szolgáltatásra, azaz nem biztosított, írja a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő. 

Az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére kötelezett magánszemélynek az adóhatósághoz kell bejelentkeznie a 20T1011U jelű adatlap kitöltésével. Az adatlap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bármely ügyfélszolgálatán beszerezhető, illetve letölthető az adóhatóság honlapjáról: www.nav.gov.hu

 

Ha az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetésére kötelezett személy fizetési kötelezettségének nem tesz eleget és az ebből keletkező hátralék összege meghaladja az egészségügyi szolgáltatási járulék összegének hatszorosát, akkor a kötelezett TAJ száma egészségügyi szolgáltatás igénybevétele vonatkozásában érvénytelenítésre kerül, vagyis a kötelezett egészségügyi szolgáltatást térítésmentesen nem vehet igénybe.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék 2010-ben 4950 forint volt havonta, 2020-ban 7710 forint. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email