22_03_29_erdmost_nincskep

Nemzetközi elitben

22_03_29_erdmost_nincskep

Nemzetközi elitben

Hat számból négyet megnyert, emellett egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett a Tüske uszodában rendezett serdülő országos bajnokságon az Érdi Vízisport Kft. 2005-ös úszója, Csulák Lia, aki öt számban is új egyéni rekordot állított fel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Párhuzamosan tartották meg az ifjúsági- és serdülőkorú úszók országos bajnokságát, ahol az érdi színeket hét fiú és hat lány versenyző képviselte – ráadásul kiválóan. A legidősebb serdülőknél még így is egy évvel fiatalabb, 2005-ös Csulák Lia győzött 100 méter pillangón, 400 méter vegyesen, 800 és 1500 méter gyorson. 400 gyorson második, 200 vegyesen pedig harmadik lett.

Ráadásul várakozáson felüli időkkel: 200 pillén 1.13, 800 gyorson 11.21, 1500 gyorson 9.37, 400 gyorson 2.77 másodpercet javított egyéni csúcsán. 200 vegyesen pedig hat századot faragott a tavalyi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon elért eredményéből.

„Már nagyon vártam az országos bajnokságot, hogy meg tudjam mutatni magamnak és a többieknek is, mire vagyok képes” – mondta lapunknak Csulák Lia, aki nagyon elégedett az elért eredményekkel, különösen a vegyessel, hiszen arra most nem készültek külön. „A 800 gyorssal és az 1500 gyorssal is nagyon elégedett vagyok, hiszen utóbbin megúsztam az ifjúsági Eb-szintidőt, de úgy érzem, mindegyik számban van hova fejlődni” – tette hozzá, megjegyezve azt is, hogy a korosztályos ob novemberi időpontja sem könnyítette meg a helyzetüket, hiszen azt hagyományosan éppen azért rendezik a nyári szünidőben, mert iskola hiányában olyankor a fiatalok többet készülhetnek rá.

„Olyan teljesítményt nyújtott, ami már a korosztályos nemzetközi szintet is megüti”

– mondta Csulák Lia szereplése kapcsán az Érdi Vízisport Kft. vezetőedzője, Magó Gábor, akinek munkáját nehezítette, hogy átesett a koronavírus-fertőzésen, így hetekig nem tudta személyesen irányítani a fiatalok felkészítését, ezért külön köszönetet mondott kollégáinak, Németh Krisztinának és Szele Dávidnak a helyettesítésért.

Csulák Lia remeklése mellett az érdi csapat többi tagja is kitett magáért. Szinte mindenkinek jutott egyéni csúcs, érmet viszont csak Tohl Patrik tudott szerezni egyéniben, miután 200 méter pillangón egyéni legjobbját 1.88 másodperccel javította. Rajta kívül például a még mindig csak másodéves serdülő Ángyán Máténak nem jött össze ugyan a dobogó, de így is három számban az ő nevével kezdődik az évjáratos ranglista.

„Kimondottan értékesek ezek az időeredmények. Mivel nyáron nem voltak korosztályos bajnokságok, így a pihenő is sokkal rövidebb volt, és amikor újrakezdtük a munkát, jobb állapotból indultunk és sokkal intenzívebb munkát tudtunk végezni az őszi ciklusban” – fejtette ki az érdiek eredményes szereplésének okát Magó Gábor, akinek külön örömöt jelentett, hogy nem kis meglepetést okozott a 4×100 méteres fiú vegyesváltó, hiszen az Ángyán Máté, Jankó Donát, Tohl Patrik, Pigler Attila négyes a Győr és a BVSC kvartettjei mögött végzett harmadik helyen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email