22_03_29_erdmost_nincskep

Kontakt és online a Kósban

22_03_29_erdmost_nincskep

Kontakt és online a Kósban

Múlt heti számunkban arról írtunk, hogyan álltak át a gimnáziumok az online oktatásra. Most azt néztük meg, hogy a Kós iskola hogyan alkalmazta a technikumokra vonatkozó - a gimnáziumoktól eltérő - szabályokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szakképzési intézményekben az elméleti tárgyakat digitális oktatás keretében tanulják a diákok, a gyakorlati órák azonban folyhatnak kontakt oktatás keretében is – amennyiben a személyes találkozás során az iskola be tudja tartani a szigorú egészségügyi szabályokat (fertőtlenítés, kesztyű- és maszkhasználat, valamint a másfél méteres távolság biztosítása a diákok között). A Kósban ehhez adottak a feltételek: a hegesztők, szerszámkészítők, a CNC és gépi forgácsolók, illetve a vendéglátós diákok az iskolában végezhetik gyakorlatukat. Ez zömmel a kilencedikesekre jellemző, mivel a felsőbb évfolyamosok már külső gyakorlati helyekre járnak, amelyek továbbra is fogadják a diákokat. Jelentős különbség azonban a megszokotthoz képest, hogy most nem heti több alkalomra elosztva, hanem egyetlen napon, tömbösített formában szervezik meg a kilencedikesek gyakorlati oktatását – ami azt jelenti, hogy az órarendet is át kellett írni.

Az intézménynek gondolnia kell nemcsak a végzős, hanem a leendő diákokra is: idén elmaradnak a nyílt napok, és a nyitott műhelyek programot sem tartják meg. Nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy honlapjukon minél több információval tudjanak szolgálni a nyolcadikosoknak, és folyamatosan érkeznek az érdeklődő szülői telefonok is. Leginkább arra kíváncsiak, hogy milyen átlaggal lehet bekerülni az intézménybe, illetve hogy a beilleszkedési, tanulási gondokkal küzdő gyermekeknek milyen segítséget tud nyújtani az iskola. Az új szakképzési rendszerről is sokan kérnek tájékoztatást.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email