22_03_29_erdmost_nincskep

Hatpontos gazdaságvédelmi terv

22_03_29_erdmost_nincskep

Hatpontos gazdaságvédelmi terv

Varga Mihály: Hat olyan javaslatról döntött a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs, amely egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá teszi a pénzügyek intézését.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán jelentette be, milyen döntések születtek.

 

  1. Megerősítették, hogy ott ahol elektromos pénztárgép működik, lehetőség lesz az elektronikus fizetésre is. Ez további 50-60 ezer helyet érint, és az intézkedés akár több tízmilliárd forinttal is csökkentheti a készpénz használatát.
  2. Kiterjesztik az elektronikus banki ügyintézést, így mind a vállalkozásoknak, mind a lakosságnak könnyebb lesz a pénzügyek intézése. A személyes ügyintézések száma akár kétmillióval is csökkenhet. 
  3. A földhivatalhoz elektronikusan benyújtható iratokkal 130 ezer ügyben egyszerűsödne az eljárás. 
  4. Széles körben  válhat díjmentessé az ingatlanok értékbecslése, és az ügyfelek így  30-50 ezer forintot megspórolhatnak, ugyanis létrehoztak erre egy adatbázist, ami az ügyek mintegy egyharmadában segítené a bankok munkáját. 
  5. Felgyorsítanák és egyszerűsítenék továbbá az ingatlanügyekben a közjegyzői közreműködést is, ez nagyjából 60-70 ezer ügyfélnek jelentene több tízezer forintos megtakarítást.
  6. Illetve, csaknem 6,5 millió bankszámlával rendelkező ember biztonságát védik majd meg a digitális dokumentumkezelés bevezetésével. 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email