22_03_29_erdmost_nincskep

„Rangot ad az intézménynek, ha tartósan az első 50 között tud lenni”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Rangot ad az intézménynek, ha tartósan az első 50 között tud lenni”

Az Erdmost.hu is beszámolt arról, hogy HVG középiskolai rangsorában a száz legjobb gimnázium között a 2018/19-es adatok alapján az érdi Vörösmarty országosan a 38. helyen szerepel, a vidéki gimnáziumok rangsorában pedig a 17. helyen áll. S

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A HVG 2013 óta készíti el a 100 legjobb középiskola rangsorát.  Szilasné Mészáros Judit, az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium intézményvezetője az Érd Fm 101,3-nak elmondta, hogy a rangsor összeállításához az oktatási hivataltól kapott számszerűsített mutatókat használják. Képeznek két részrangsort, amelyek az érettségi tárgyakat, a kompetencia mérések eredményeit és a felvételi eredményeket tartalmazzák, majd ebből készítenek egy összesített rangsort. „Presztízs szempontjából egy fontos tényező, hogy 2013 óta folyamatosan az első 40 hely valamelyikén szerepelünk. Rangot ad az intézménynek, ha az összes középiskola között tartósan az első 50 között tud lenni.”

A rangsor láttán természetes, hogy a pedagógusokat és a diákokat is büszkeség tölti el. Ha pedig kicsit gyengébb eredmények születnek az előző évekhez képest, akkor elemzik a látottakat és megpróbálják kideríteni az okát. „ A kiváló eredményeinknek három fő pillére van: szülök támogatása, a képességeik szerint intézményünkbe való tanulók, illetve a szaktanárok szakmai munkája, de reménykedem benne, hogy az iskolavezetés odafigyelése is együttesen eredményezi ezt.”

Bár a pandémia nehezítő körülményként van jelen az oktatásban is, de az intézmény vezetői és pedagógusai mindent megpróbálnak megtenni annak érdekében, hogy a megváltozott körülmények mellett is a lehető legjobb felkészítésben részesüljenek a diákok.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email