22_03_29_erdmost_nincskep

A fűtési szezon veszélyei

22_03_29_erdmost_nincskep

A fűtési szezon veszélyei

Jócskán benne vagyunk a fűtési szezonban és ezzel párhuzamosan meg is szaporodtak a kéménytüzek illetve az ezzel kapcsolatos lakástüzek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Azon kéményben, amely nem volt felülvizsgáltatva illetve kitisztítva, az intenzív használat során a lerakodó kátrány, korom képes kigyulladni, illetve azon eszköznél, amelyek nem voltak szakemberrel átnézetve, előfordulhatnak szén-monoxid visszaszivárgások, illetve maga az égéstermék is képes visszaszivárogni a lakásba.” – hívja fel a figyelmet Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Mint mondja, télen is fektessünk hangsúlyt ezen készülékek időszakos átvizsgálására, illetve a kémények kéményseprő általi kitisztítására.  Télen is figyelnünk kell a rendszeres szellőztetésre és egy jó minőségű szénmonoxid érzékelőt is célszerű felszereltetni, mert életet menthet.

Csámpai Attila úgy véli, hogy egyre többen fogadják meg a tanácsaikat, egyre többen ellenőriztetik a kéményeket, készülékeket, de tragédiák így is minden évben előfordulnak. „Gyakran tapasztaljuk, amikor kimegyünk egy szén-monoxid mérgezés helyszínére, hogy nincsen szén-monoxid érzékelő, illetve kéménytűz esetén nem tudják megmutatni a kéményseprő által kiállított bizonyítványt, mely szerint a kémény felülvizsgálata megtörtént.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email