22_03_29_erdmost_nincskep

Már megint próbálkoznak a csalók

22_03_29_erdmost_nincskep

Már megint próbálkoznak a csalók

Ezúttal bírósági végrehajtónak adják ki magukat és persze most is pénzt akarnak - hívta fel rá a figyelmet egy érdi lakos a közösségi oldalán. Eszerint édesapját felhívta egy férfi, aki bírósági végrehajtónak mondta magát, azzal, hogy aznap délutánig adjon át neki 275ezer forintot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A mai napon apukámat ismeretlen számról felhívta egy magát Ádám Péter önálló bírósági végrehajtónak kiadó személy. Ő hozzám irányította, jogi ügyről lévén szó. A kedves „végrehajtó” közölte, hogy ha ma délután 4-ig nem utalunk át 275.000 Ft-ot, akkor rendőrséggel fog kijönni apukámhoz, és lefoglalja az ingóságait, mert lejárt tartozása van. Azonnal felajánlottam, hogy személyesen bemegyünk az irodájába kifizetjük a tartozást – na azt persze nem, arra nincs lehetőség ?! Se VH ügyszámot, se a tartozás jogcímét nem tudta megmondani. (bár szerintem ez utóbbiról valószínű az se tudta mi az …) A legszebb, hogy azt mondta apukám szóban! telefonon keresztül! adott nekem „felhatalmazást”, hogy most telefonon! nyilatkozzak a tartozás elismeréséről.. Kérdeztem, hogy mi alapján állt be a kézbesítési vélelem,(mivel nem kaptunk a „nem létező” tartozásról semmilyen értesítést..) miért nem letiltás útján foganatosít stb. gondoltam, csak kibújik a szög a zsákból…Bónuszként 10. perc körül közölte, hogy ő egy osztályvezető és én milyen kioktató vagyok, és hogy rögzíti a beszélgetést! Na erre mondtam neki még pár dolgot, és hogy ezt talán nem a 10. percben kellett volna közölni egyébként… Végül rámcsapta a telefont… Beszéljetek a szüleitekkel, nagyszülőkkel! Ne dőljenek be! Borzasztóan agresszív volt…” – írja a bejegyzést megosztó érdi lakos, aki történetesen jogász és ennek köszönhetően felismerte, hogy átverésről van szó. 

Legyenek önök is elővigyázatosak, és ha hasonlót tapasztalnak, értesítsék a rendőrséget!

Korábban mi is beszámoltunk már arról, hogy a rendőrségen is egyre több csalást jelentenek a térségben. Az unokázós csalók mellett megjelentek a valamely közmű-szolgáltató nevével visszaélők és az árujukat többfelé értékesítő csalók.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email