22_03_29_erdmost_nincskep

Egyre több a csaló! Erre figyelmeztet a rendőrség!

22_03_29_erdmost_nincskep

Egyre több a csaló! Erre figyelmeztet a rendőrség!

Egyre több csalást jelentettek az elmúlt időszakban a térségben, az unokázós csalók mellett megjelentek a valamely közmű-szolgáltató nevével visszaélők és árujukat többfelé értékesítő csalók.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Szatmáriné Berczi Dolóresz, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési elóadója az Érd FM 101.3-nak adott interjújában emlékeztetett, az unokázós csalók ellen bevezették a “Bontsa a vonalat” nevet viselő kampányt, melyben az idősek figyelmét hívják fel a veszélyre. Elmondta azt is, Százhalombattán öt-hat unokázós csalós esetet jelentettek.

“Vannak olyan kísérletek, amikor észreveszik, hogy egy álpostással állnak szemben, de ezeket nem jelentik, ezért mi nem is tudjuk. Ezeket feldobják az internetre. A bűnmegelőzés az össztársadalmi működéssel a leghatásosabb, ezért egymást figyelmeztetik, hogy ha különböző városrészeken feltűnnek különböző “ál-vízóraellenőrzők”, akik előleget vesznek fel a vízóra cseréjére, megtévesztve az áldozatot” – mondta Szatmáriné Berczi Dolóresz.

“Ezek egy séma szerint zajlanak és ha tudjuk a módszereket, a felderítés is sokkal könnyebb, mert összefogunk. A megelőzés is célravezető tud lenni. Az unokázós csalásoknál el tudjuk mondani, hogy ha gyanús a telefonhívás, bontani kell a vonalat, vissza kell hívni a hozzátartozót, akire hivatkoznak, majd hívni a 112-t” – tette hozzá.

Szatmáriné Berczi Dolóresz az internetes vásárlásokkal kapcsolatban arra figyelmeztetett, csak olyan helyről vásároljunk, amely egy lakat ikonnal ellátva jelzi a bolt megbízhatóságát.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email