22_03_29_erdmost_nincskep

Elmarad az ételosztás az Emma utcában

22_03_29_erdmost_nincskep

Elmarad az ételosztás az Emma utcában

Közel évtizedes hagyomány szakad most meg a koronavírus-járvány miatt: ebben az esztendőben nem tartják meg a szociális ágazat és az egyházak közös melegétel-osztását az Emma utcában. A központi ételosztás helyett megoldás lehet, ha ez a gondoskodás közvetlenül az egyházaknál valósul meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Bereiné Petrik Mária, a Szociális Gondozó Központ újonnan megbízott vezetője tudósítónknak elmondta: a családsegítő szolgálat karácsony előtt előre dobozolt meleg ételt szállít majd a rászorulóknak, a téli időszakban beérkező adományokat pedig részben a család- és gyermekvédelmi szolgálat szállítja majd ki az ügyfeleinek, másrészt eljuttatják az egyházaknak.

– Úgy gondoljuk, a központi ételosztás helyett a vírusveszélyes időszakban a kontaktusok minimalizálása érdekében megfelelőbb, ha ez a gondoskodás – amennyiben megoldható – közvetlenül az érdi egyházaknál valósul meg – hangsúlyozta Bereiné. – Az összefogás megmarad, segítjük egymást, koordináljuk a feladatokat, de nem együtt végezzük el azokat. Egy biztos: senki nem maradhat az utcán és nem éhezhet – hangsúlyozta.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email