22_03_29_erdmost_nincskep

Két pozitív eset az önkormányzatnál

22_03_29_erdmost_nincskep

Két pozitív eset az önkormányzatnál

Befejeződött a munkavállalók tesztelése Érd Megyei Jogú Város önkormányzatánál, a gyorsteszt két dolgozónál hozott pozitív eredményt, így őket hazaküldték a munkából és hamarosan PCR-vizsgálaton kell részt venniük.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint megírtuk, az önkormányzatnál több dolgozó is a koronavírusos megbetegedés jeleit mutatta, ezért elkezdték tesztelni a munkavállalókat, mert hétfőn sokan nem jöttek dolgozni koronavírus-gyanús tünetek miatt.

A polgármesteri kabinet sajtófőnökétől, Lantos Vicától megtudtuk, a gyanús esetek PCR-tesztelése a háziorvosi rendszeren keresztül már folyamatban van. A hivatali munkavállalókat gyorstesztnek vetették alá, amely kedden két, a fertőzésen korábban átesett dolgozónál hozott pozitív eredményt. A szerdai tesztek során újabb két munkavállaló gyorstesztje lett pozitív, az érintetteket hazaküldték és az üzemorvos megrendelte számukra a PCR-vizsgálatot.

A sajtófőnök arról is tájékoztatott, az irodákat fertőtlenítették, a dolgozók teljes biztonságban folytathatják munkájukat.

Hozzátette, a gyorsteszt pozitív eredménye nem feltétlenül jelenti a koronavírus-pozitivitást. „Más vírusok hasonló fehérjéi ellen termelődött antitestek keresztreakciót okozhatnak, mely álpozitív eredményhez vezethet!”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email