22_03_29_erdmost_nincskep

Ki számít kontaktszemélynek?

22_03_29_erdmost_nincskep

Ki számít kontaktszemélynek?

Mint arról már beszámoltunk, három csoport került karanténba az érdi Szivárvány óvodában. Ennek apropóján többen felkeresték hírportálunkat, hogy ki számít kontaktszemélynek!? Csak a gyerek, vagy a szülő is karanténba kerül 10 napra!?

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az óvodában előforduló fertőződés esetén a területileg illetékes járványügyi hatóság végzi el a kivizsgálást a Nemzeti Népegészségügyi Központ hatályos eljárásrendje szerint. Ennek alapján és a területi sajátosságok figyelembe vételével állapítják meg a szoros kontaktok körét, akiket járványügyi megfigyelés alá kell helyezni. Jelenleg az óvoda csak  telefonos tájékoztatást kapott az ÁNTSZ-től. 

Mostantól nem minden kontakt, hanem csak a „magas kockázatú” kontakt személyek kerülnek hatósági karanténba, a többi kontakt személy csak önkéntes karanténba kerül(het). A kockázat mértékét a járványügyi hatóság dönti el. Példa: egy iskolai osztályban csak a koronavírus-fertőzött gyermek közvetlen (két méteren belül ülő) padtárasai kerülnek hatósági karanténba, az osztály többi tagja csak önkéntes karanténba mehet, ha ezt az iskola vezetése indokoltnak tartja.

Az eljárásrend szerint a szülők a Szivárvány óvoda esetében nem minősülnek szoros kontaktnak, szabadon járhatnak mindaddig, amíg a gyermeken vagy magukon nem tapasztalnak tüneteket!

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email