22_03_29_erdmost_nincskep

Folyamatos az aszfaltozás Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Folyamatos az aszfaltozás Érden

Két hete nagy lendülettel indult el a rég beígért aszfaltozási program. Csőzik László polgármester akkor lapunknak adott interjúban beszélt a részletekről. Most facebook oldalán számolt be a munkafolyamatokról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ebből kiderült, hogy hamarosan teljesen befejezik az első két utca, a Keserűfű és a Dagály, majd pedig elkezdik a Csalogány utca aszfaltozását, a sok problémát okozó por és murva végleges felszámolását.

Már-már köztudott, hogy az érdi utcák műszakilag is nagy kihívást okoznak, gyakorlatilag nincs belőlük két egyforma, így nincs két pont ugyanolyan megoldás sem az útépítések során. A Dagály esetében például ügyelve arra, hogy ne emelkedjen az utcaszint, a meglévő útrétegből 35 cm földes, poros murvás anyagot szedtek ki és szállítottak el. Helyére 20 cm mechanikai stabilizációs réteget, majd 10 cm erős aszfaltalapot raktak le, erre került rá az 5 cm vastag felső kopóréteg.

Érdekesség, hogy ebben az utcában, a vízelvezetés biztosítása érdekében szélesebb lett az alapul szolgáló aszfaltréteg, mint a kopóréteg. Ennek nem csupán a padkaképzés céljából van szerepe, de abban is, hogy ezek a megoldások biztosítják, hogy a kormányzati elvonások és gazdasági válság által is megtépázott városi költségvetés terhére minél több utcát tudjanak felújítani.

Idén 23 utcában szüntetjük meg a poros, murvás hétköznapokat, és hozunk XXI. századi megoldást az érdiek többségének életét megkeserítő problémára. 

„Dönthettünk volna persze olyan megoldás mellett is, hogy folyóméterenként nettó 14 000 forintért rakunk le beton szegélyköveket, de ez a Dagály esetében mindkét oldali szegélyköves padka esetében legalább 23 millió forinttal tette volna drágábbá a beruházást, így alig 10 utcát tudtunk volna leaszfaltozni.

Nekünk viszont az elsődleges szempont ennek az égető problémának a mielőbbi megoldása volt, így most is és a jövőben is azért dolgozunk, hogy minden érdi otthont pormentessé tehessünk. Nem állunk meg, amíg marad poros, murvás út Érden! Az aszfaltozás mostantól kezdve folyamatos lesz!” – olvasható a polgármester közösségi oldalán.

A következő blokk, a sorrend még nincs meg:
Túzok, Mikszáth Kálmán, Zsolt, Homoród, Kőrös, Poprád (7-es és a Duna között), Liptói, Kármentő (Badacsonyi és Bikavér között), Badacsonyi, Ungvári, Rozsnyói, Baracka, Szép Ilonka vége, Akácfa, Venyige, Kárpitos (Szénégető és Szerelő között)a, Dévai (Somogyvári és Szovátai között), Kályhás, Zengő, Napszámos (Iparos és Szövő között).

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email