22_03_29_erdmost_nincskep

350 forintból a legfinomabbat főzte az érdi Finta Noémi

22_03_29_erdmost_nincskep

350 forintból a legfinomabbat főzte az érdi Finta Noémi

2020-ban az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) kilencedszer rendezte meg Felcsúton a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai partnerségével az OKÉS Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt, ahol az érdi Finta Noémi és Harakály Mariann elnyerte a junior különdíjat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A verseny célja többek között a hagyományos ízek, ételek modernizálása, az étkezési kultúra fejlesztése, valamint az évszakokhoz és szokásokhoz kötődő ételek megismertetése volt. 

A hivatalos versenykiírás szerint a versengőknek olyan nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú, háromfogásos menüt kellett készíteniük, amelynek nyersanyagnormája nettó 350 forint fejenként.

A verseny során alapanyagként kötelezően fel kellett használni bármilyen, Magyarországon őshonos és kereskedelemben beszerezhető halat, 20 százalékos tejfölt és bármilyen bio minősítésű alapanyagot.

A versenyen első helyezést ért el Sütő Sándorné és Kókáné Pásztor Éva (Vattai Tündérkert Óvoda és Konyha), második lett Simon András (Lifestyle Hotel Mátra – Mátraháza), harmadik helyen végzett Pákozdi Norbert és Szeidl Tamás (Gasztvitál Zrt. Pamut konyha – Budapest, XVIII. kerület).

A hét csapat közül a gyerekek különdíját Finta Noémi és Harakály Mariann (Finta Rendezvényház és Étterem – Érd) kapta Felcsúton.

A menü amit összeállítottak a következő volt:

Kukoricakrémleves, pirított burgonyagömbökkel
Halas-csirkés vagdalt, zelleres burgonyapürével, roppanos savanyított céklával
Csőben sült tejbegríz, eper coulival és kakaós édesmorzsával

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email