22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: megyei rangadón vendégszerepel az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: megyei rangadón vendégszerepel az ÉRD

A Váci NKSE ellen folytatja szereplését a női kézilabda NB I hetedik körében, szeptember 26-án 18 órától az ÉRD. Horváth Rolandnak nem lesz könnyű dolga a Dunakanyarban, hiszen több meghatározó játékosára sem számíthat a jó erőkből álló rivális ellen. A mérkőzést az erdmost.hu-n közvetítjük.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hét közben ugyan ötgólos vereséget szenvedett hazai pályán az MTK-tól az ÉRD, de a hazaiak teljesítményére egy rossz szava sem lehet a szurkolóknak, hiszen a nyolc játékosát nélkülöző klub fiataljai becsülettel küzdöttek, hajtottak a kék-fehérek ellen.

A bajnokság hetedik fordulójában viszont nem lesz könnyű dolguk Szabó Kittiéknek, hiszen a tabella ötödik helyén álló Váchoz látogatnak. Szilágyi Zoltánéknak nem volt zökkenőmentes a nyári felkészülésük, hiszen első magyar csapatként váltak érintetté a koronavírus-járvánnyal, ám a többhetes kihagyás nem látszik a szereplésükön.

A válogatott beállót, Szabó Laurát is leigazoló Vác csupán az FTC-től (32–19) és a Mosonmagyaróvártól (28–27) kapott ki idegenben. Ezek mellett otthon simán verte az MTK-t (31–22), egy fokkal nehezebben a Kisvárdát (28–26) és még Székesfehérváron is győzött (27–30).

A két csapat a felkészülés során már találkozott egymással, akkor Érden 32–25-re győzött a második edzőmeccsét vívó Vác. Egyébként a felek egymás elleni mérlege rendkívül kiegyenlített, eddigi 24 bajnoki összecsapásuk közül tizenkétszer az ÉRD, tizenegyszer a Vác örülhetett egy döntetlen mellett. Vácott viszont már jobbak a hazaiak, hiszen tizenkét találkozóból hétszer győztek négy vereség és az egy pontosztozkodás mellett.

Az sem könnyíti meg Győrffy Alexandráék dolgát, hogy a Vác rendkívül gólerősen játszik. Házi góllövőlistáját 23 találattal vezeti a szerb szélső, Sanja Radoszavljevics, de már Kácsor Gréta is húsz gólnál jár. Őket szorosan követi Hámori Konszuéla (18 gól), Helembai Fanny (16), Lakatos Rita (16), Szabó Laura (16) és Diószegi Nikolett (12).

A szeptember 26-án, 18 órakor kezdődő Váci NKSE–ÉRD mérkőzést Andorka Miklós és Hucker Róbert vezeti. A találkozót az erdmost.hu-n élőben, szövegesen közvetítjük.

Női kézilabda NB I, 7. forduló
09.26., 18.00:
Váci NKSE–ÉRD (élő szöveges közvetítés az erdmost.hu-n)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email