22_03_29_erdmost_nincskep

Müller: A felszálló szakaszban vagyunk

22_03_29_erdmost_nincskep

Müller: A felszálló szakaszban vagyunk

Csaknem egy hete megközelíti az ezret a napi új fertőzöttek száma, tehát a koronavírus-járvány második hullámának felszálló szakaszában vagyunk - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Müller Cecília közölte, hogy az egészségügyi ellátórendszert felkészítették a betegek fogadására, a kórházak ágykihasználtsága 53 százalék.

Hangsúlyozta: jelenleg három budapesti kórház, a Dél-Pesti Centrumkórház, a Szent János Kórház, illetve az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet van kijelölve a középsúlyos, illetve súlyos, bizonyítottan koronavírusos betegek ellátására. Amennyiben szükséges, további intézményeket vonnak be a fertőzött betegek ellátásába. Az ellátás centralizálása a cél, hogy a súlyos és középsúlyos betegek olyan intézménybe kerüljenek, ahol mind a személyi, mind a tárgyi feltétel adott gyógyításukhoz. Továbbá cél az is, hogy maradjanak úgynevezett „tiszta” kórházak, ahol nem ápolnak koronavírusos beteget – közölte.

A szakember kitért arra is, hogy várhatóan október második felében lesz elérhető a szezonális influenza elleni védőoltás, immár mindenki számára térítésmentesen. Jelezte, a védőoltás beadatására a háziorvossal történt időpontegyeztetés után lesz lehetőség.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email