22_03_29_erdmost_nincskep

Távolléti oktatásra állnak át az ELTE-TTK-n

22_03_29_erdmost_nincskep

Távolléti oktatásra állnak át az ELTE-TTK-n

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara vasárnap este adott ki egy közleményt, amiben arról tájékoztatják a diákokat, hogy az elmúlt napok emelkedő fertőzési esetszámait látva a dékán azonnali hatállyal megtiltja valamennyi előadás és szeminárium jelenléti megtartását.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Dr. Kacskovics Imre dékán azzal folytatja közleményét, hogy értesüléseik szerint „a valószínűsíthető COVID-19 fertőzések száma jelentősen meghaladja a diagnózissal megerősített esetekét, emellett az elmúlt napok fertőzési hulláma nagyon magas arányban érinti az egyetemi hallgatók korosztályát, számos fertőzési góc egyetemi (nem ELTE!) szervezésű rendezvényhez, illetve jelentős részben fiatalok által látogatott szórakozóhelyekhez köthető.

A még néhány nappal ezelőtt is érvényes helyzethez képest jelentősen megugrott annak a veszélye, hogy a jelenléti oktatás – még az eredetileg tervezett, korlátozott formában is – az egyetemen terjedő fertőzési láncokhoz vezet. Ez a kockázat elérte azt a szintet, amit nem tartunk elfogadhatónak, kollégáink és hallgatóink egészségének védelme érdekében.

Az elmúlt napok emelkedő fertőzési esetszámait látva a Kar dékáni vezetése ugyanis úgy határozott, hogy azonnali hatállyal megtiltja valamennyi előadás és szemináriumi gyakorlat jelenléti formában történő megtartását.
Ezeket az óratípusokat 2020. augusztus 31-től távolléti formában kell oktatni. Jelenléti formában a laborgyakorlat, szakmai gyakorlat és terepgyakorlat típusú tárgyak oktatása folytatható.

Járványügyi szempontból a jelenléti oktatáson belül lényegesen kisebb kockázatot jelentenek a laborgyakorlatok, illetve a rövid távú, félév elején zajló terepgyakorlatok, ugyanakkor ezeknél az óratípusoknál a tananyag elsajátításához különösen fontos a jelenléti oktatás. Ezért ezeknél az óratípusoknál egyelőre továbbra is jelenléti oktatást kell tartani.

A következő napokban induló egyeztetéssel áttekintjük, mennyiben szükséges és lehetséges a tanrend átalakítása az új helyzethez.

A gyors intézkedéssel az a célunk, hogy egyrészt minden eszközzel védjük kollégáink és hallgatóink egészségét, másrészt maximalizáljuk annak esélyét, hogy a félévek teljesítéséhez elengedhetetlen gyakorlatok megtartása folytatódhasson (ne alakuljanak ki oktatókat és hallgatókat karanténba kényszerítő helyi terjedési láncok).”

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email