22_03_29_erdmost_nincskep

Szlávik: A fiatalok azt hiszik, sebezhetetlenek

22_03_29_erdmost_nincskep

Szlávik: A fiatalok azt hiszik, sebezhetetlenek

Az új regisztrált fertőzöttek többsége buliban, esküvőn vagy valamilyen zárt térben tartott rendezvényen kapta el a koronavírust - nyilatkozta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa, aki azt is elmondta, "kicsit meredek dolog" most Szuperkupa-döntőt tartani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szlávik János arra kérte a fiatalokat: amennyiben zárt térben szórakoznak, ügyeljenek a távolságtartásra és a maszkviselésre, ugyanis ilyen környezetben fokozottan ki vannak téve a vírusfertőzésnek. A főorvos arra is emlékeztetett, hogy a higiénés szabályok betartásával továbbra is csökkenthető a megbetegedés esélye.

Szlávik kijelentette: minden eszközzel harcolni kell a vírustagadók ellen, azok ellen, akik úgy gondolják, hogy ez nem egy veszélyes betegség, hanem az átlagosnál egy kicsit erősebb influenza. A halálozási adatok is azt mutatják, hogy a vírus veszélyes, és szükséges ellene védekezni.

Szlávik az ATV műsorában kitért a szeptember 24-re kitűzött budapesti Szuperkupa-döntőre. A főorvos szerint kutatók egy koncerten teszteltek, próbálták bebizonyítani, hogy a vírus hogyan terjed ilyen eseményeken, szerinte ez a focimeccs hasonló lehet. A főorvos úgy gondolja, hogy a döntő „kicsit meredek dolog”, de ha betartják az előírásokat, szerinte sikerülni fog.

Gulyás Gergely miniszter a pénteki Kormányinfón azt mondta, hogy a Budapestre tervezett Szuperkupa-döntővel kapcsolatban egyelőre csak tervek vannak, most úgy képzelik, hogy a két csapat (Bayern München, illetve Sevilla) külföldi szurkolóinak 3-3000 jegyet adnak el, közülük csak az léphet be az országba, akinek két napon belül van két negatív tesztje és a repülőtérről egyenesen a stadionba viszik őket. Ezenkívül még lázmérés is lesz belépés előtt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség még tárgyal az UEFA-val a szabályokról, azt szeretnék, hogy összesen 21 ezer néző lehessen a több mint 60 ezres stadionban, de a következő hetekben még bármi változhat.

24.hu szerdán közölte, hogy a 190 milliárd forintból felépített Puskás Arénában nemrég leszakadt egy embernagyságú betontömb, a létesítmény fenntartásával megbízott Nemzeti Sportközpontok (NSK) szerint viszont ez a hír nem igaz.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email