maganyos_vadrece_1

Megalakult az Érdi Vadmadár- és Vadállatmentő Szolgálat

A szolgálat tagjai, Petró Krisztina és Ba Irén fog ezentúl foglalkozni a bajba jutott, mentésre szoruló érdi vadmadarakkal és vadállatokkal. Fogadják a bejelentéseket, utánanéznek ezeknek, és elbírálják, hogy mi a legjobb megoldás a mentésre.

A szolgálat két tagja nem állatorvos, ezért természetesen nem ők fogják műteni, meggyógyítani a vadmadarakat és vadállatokat, ha épp erre szorulnak, de ők fogják a megfelelő helyre eljuttatni őket, illetve ők intézkednek a mentett kuncsaftok további sorsáról. Petró Kriszta és Ba Irén első közös akciója során egy pingvinkacsa gácsért hoztak Sárbogárdról egy egyedül maradt tojóhoz, akinek a korábbi párját széttépte egy kutya, és félő volt, hogy a magányos tojó nem éli túl.

Érd önkormányzata, mint arról korábban is írtunk már, tudatosan is igyekszik madárbarát várossá tenni a helységet. Ehhez is kapcsolódik a szolgálat megalapítása, illetve az egyre növekvő igényeket, bejelentéseket, megkereséseket is próbálják szervezettebben megoldani és ellátni. Hosszútávú céljaik között szerepel az is, hogy kivegyék a részüket a terepen végzett környezeti nevelésben, mert szeretnék, ha az érdi gyerekek alaposabban megismerhetnék a madárfajokat, ha már Érdnek ilyen szép madárállománya van.

Ha mentésre szoruló (vad)madarat, vadállatot találnak, Petró Krisztinát hívhatják a szolgálattól a 0620958-3813-a telefonszámon, de a szolgálat hamarosan létrehoz egy Facebook-oldalt is, ahova fényképpel együtt is lehet bejelentést tenni.

Petró Kriszta és Ba Irén a szolgálattal kapcsolatban még több információt is megosztott, illetve korábbi és folyamatban lévő mentésekről is beszélt az Érd Fm 101.3-on is:


 

 

További cikkeink

Érden igen magas a csatornázott utcák aránya, de akadnak ingatlanok, amelyeket nem tudnak rákötni a hálózatra. És olyanok is, ahol még fedett emésztő sincsen.

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email