22_03_29_erdmost_nincskep

Hogyan juthatunk haza külföldről keddtől?

22_03_29_erdmost_nincskep

Hogyan juthatunk haza külföldről keddtől?

Kijöttek az újabb határlezárás részletes szabályai a Magyar Közlönyben, amiből kiderül többek között, hogy a külföldi tesztet nem fogadják el, csak sportolók esetében. Nem sportolóknak itthon kell teszteltetniük magukat, ha nem akarnak 2 hétre karanténba vonulni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szeptember 1-jétől csak akkor léphet be nem magyar állampolgár az ország területére, ha állandó, vagy 90 napon túli magyarországi tartózkodási engedélye van (ez esetben a családtagok is beléphetnek), ha itt dolgozó sportoló vagy sportszakember, ha szállítmányozó, aki teherforgalmat bonyolít, ha hivatalos látogatáson lévő személy, vagy mindazok, akik igazolni tudják, hogy az elmúlt fél évben elkapták a Covid-19 betegséget.

A külföldről hazatérő magyar állampolgároknak és külföldi családtagjaiknak egészségügyi vizsgálaton kell átesniük hazatéréskor. Ha fertőzésgyanúsak, akkor otthoni vagy kórházi karanténba mennek, de ha nem fertőzésgyanúsak, akkor is 14 napra otthoni karanténba kell vonulniuk. Ezalól csak akkor van kivétel, ha öt napon belül két, 48 óra különbséggel végzett negatív tesztet produkálnak. Külföldről hozott tesztet nem fogadnak el.

Azok a külföldi sportolók, akik hazai sportrendezvényre jönnek, akkor léphetnek be, ha az azt megelőző 5 napból két, legfeljebb 48 óra eltéréssel készült negatív tesztet magyarul vagy angolul be tudnak mutatni. Az UEFA protokolljára való tekintettel az is működik, ha valaki csak egy darab, legfeljebb 3 napos negatív teszttel érkezik.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email