22_03_29_erdmost_nincskep

Idén sem maradunk jazz nélkül

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén sem maradunk jazz nélkül

Jó hírrel szolgálhatunk a jazz szerelmeseinek. Idén sem marad el az Érdi Jazz Fesztivál, bár rövidebb lesz, de Irk Réka fesztiválmenedzser azt ígéri, a két napos mini fesztiválon annyi zenész lép színpadra majd, mint eddig a hat naposon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Jazz Fesztivál koncertjeit idén szeptember 11-én, pénteken és 13-án, vasárnap lehet majd megtekintetni és meghallgatni a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében, a kocsiszínben  (rossz idő esetén a Szepes Gyula Művelődési Központban). Az esemény ezúttal két cég (az ITM Holding és az Elektro-Optika Kft.), valamint az Érdi Médiacentrum és a fellépő jazz zenészek összefogásának köszönhetően valósul majd meg.

Szeptember 11-én, pénteken 17:30-tól a Bögöthy-trió (Bögöthy Ádám, Szaniszló Richárd és Mester Dániel) nyitja meg a fesztivált. Bögöthy Ádám neve egész biztosan nem ismeretlen az érdi közönségnek, hiszen az érdi fiatal tehetség többször is fellépett már itt a korábbi években. Most egy olyan formációval érkezik, ami az Érdi Jazz Fesztiválon debütál. 

Szintén szeptember 11-én 19 órakor a Modern Art Orchestra, benne ugyancsak Bögöthy Ádámmal, Bartók-feldolgozását lehet meghallgatni. „Bartók Béla Tizenöt magyar parasztdalának eredetileg szóló zongora darabjait a Modern Art Orchestra szólistái, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél dolgozták át nagyzenekarra, gondosan ügyelve a dalok eredeti formájának és szólamainak megőrzésére.” 

Szeptember 13-án, vasárnap tehetséges fiatal egyetemisták, azaz a Varga Dávid Quintet ad koncertet 17:30-kor (Varga Dávid – ének, Farkas Zsolt – zongora, Oláh Kálmán Jr. – szaxofon, Siklai István – bőgő, Márkosi András – dob), majd 19 órától az idén 40 éves Budapest Ragtime Band lép színpadra és koronázza meg az estét, valamint az idei Érdi Jazz Fesztivált. „A ragtime a múlt század elején rendkívül népszerű és közkedvelt műfaj volt Amerikában. Scott Joplin és a többi népszerű komponista eredetileg zongorára írták rag-jeiket. A régi zongorakottákat porolta le a Budapest Ragtime Band, a ragtime-okat pedig 8-10 tagú együttesre hangszerelték át. Ehhez adottak voltak a jól képzett muzsikusok és egy olyan hangszerpark, ami egészen kivételes hangszerelési megoldásokra adott lehetőséget. Később a ragtime-ok mellé swing-melódiákat, dixiland-slágereket és virtuóz hangszerszólókat vettek még a repertoárjukba.

Az Érdi Jazz Fesztivál koncertjei idén belépősek. A napi belépő ára: 1000 Ft. Korlátozott számban két napra szóló, támogatói jegyet is lehet venni 5000 Ft-ért, ezek az első három sorba szólnak. A belépőket megvehetik augusztus 28 – szeptember 10. között az Érdi Médiacentrum és az Érd TV irodájában (Budai út 16-18., a Központi Kávézó fölött). Az előzetesen megváltott belépők választható helyekre szólnak, a helyszínen megváltott jegyek érkezési sorrendben kerülnek kiadásra, nem válaszható sor és székszám.

A szervezők kérik, hogy egymás védelme érdekében, a koncertek alatt hordjanak maszkot.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email