22_03_29_erdmost_nincskep

15 fokos lehűléssel támad az ősz

22_03_29_erdmost_nincskep

15 fokos lehűléssel támad az ősz

Az utolsókat rúgja a nyár, szinte menetszerűen érkezik a tanévkezdésre az ősz és a rá jellemző csapadékos idő.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Meglehetősen változatosnak ígérkezik az előttünk álló hét időjárása. Az észak-atlanti térségben folyamatosan képződő ciklonok eleinte visszahozzák a meleget, sőt hétvégére egy kis afrikai eredetű forrósággal is megtoldják a nyár utolsó napjait, de utána egy hullámzó hidegfront drasztikus lehűléssel meghozza az ősz első szellőit – írja a Metkép.hu.

A hét első felében napról napra fokozódó melegre, 30 fok feletti maximumokra lehet számítani országszerte. A legmelegebb hétvégén lesz, több helyen 34-35 Celsius-fok, vagy afeletti hőmérsékletre is lehet számítani, főleg vasárnap. Azonban egy északnyugat felől érkező markáns hidegfront véget vet a kánikulának vasárnap. Akár 15 fokos hőmérséklet-csökkenést is okozhat alig néhány órán belül, ami jelentősen megviselheti szervezetünket.

A hirtelen jött lehűlés hatására igen szeles időjárásban lehet részünk. Nem lesznek ritkák a 60-90 kilométeres sebességet is elérő széllökések, de a Dunántúlon akár még erősebbek is előfordulhatnak. A hazánkon átvonuló hidegfrontot záporok, zivatarok is kísérhetik, de azt még nem tudni pontosan, mely területeken alakulhatnak ki. Egyelőre úgy látszik, a front elvonulása után sem javul majd a helyzet, 20-25 fokos délutáni maximumokra, sok csapadékkal és kevés napsütéssel lehet tervezni szeptember el­ső hetére.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email