22_03_29_erdmost_nincskep

Gyorsabban érkezik a nyugdíj

22_03_29_erdmost_nincskep

Gyorsabban érkezik a nyugdíj

Szeptember elsejétől belép az azonnali átutalás második hulláma, ennek köszönhetően az új rendszerben hamarabb megérkeznek a bérek és nyugdíjak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint ahogy arra azenpenzem.hu emlékeztet, a bankok a járvány miatt tavasszal sorra jelentették be az ügyfélszolgálati korlátozásokat, s többen jelezték, ügyfeleik a postai csekkekkel a járványügyi helyzetre tekintettel ne keressék fel a postákat. Az új fázisba lépéssel bárki könnyedén lemondhat a sárga csekkekről, szeptemberben ugyanis elindul az azonnali átutalás második üteme.

A bérfizetések legtöbbje csoportos átutalás, ami továbbra is napközbeni elszámolásban maradt. Szeptembertől viszont lehetségessé válik, hogy a vállalati kötegelt utalásokat, rendszeres átutalásokat, értéknapos utalásokat is azonnali fizetési rendszerben kezeljék.

A szeptember 11-én esedékes bankszámlás nyugdíjkifizetés is szupersztrádára kerül. Nagy változást hozhat a rezsiszámlák rendezésében az újítás, hiszen sokan azért nem állnak le a sárga csekkek fizetésével, mert saját kezükben szeretnék tartani, mit mikor fizetnek ki. Ez a fizetési kérelem megjelenésével csekk nélkül is megoldható. Ennek értelmében az egyén a tranzakcióban nem pénzt küld, hanem kér a kezdeményező, aki a kérelem megkapása után maga döntheti el, eleget tesz-e neki – erre pedig 60 napja van.

Fontos változás még, hogy rezsiszámla már nem csak számlaszámra, hanem email címre is utalható. Az azonnali fizetési rendszer március eleji indulását követő első hónapban több mint 32 ezer másodlagos számlaazonosítót regisztráltak az ügyfelek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email