22_03_29_erdmost_nincskep

És lett tánc Érden is

22_03_29_erdmost_nincskep

És lett tánc Érden is

Legyen tánc Érden is! címen tartott táncbemutatót és táncházat a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes az érdi főtéren a Jelen/lét eseménysorozat keretében vasárnap délelőtt. A programnak olyan sikere volt, hogy a különben érdi együttesvezető és szervező Deffend Irén (Inci) már tervezi a folytatást is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

TücsökSzabi gyermekkoncertje végére már körülbelül száz ember gyűlt össze vasárnap délelőtt az érdi főtéren, ahol a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes tartott előbb táncbemutatót, majd táncházat. A lányok és fiúk egy korabeli, archív fotó alapján rekonstruált csallóközi népviseletben ropták a tikkasztó hőségben, amin a nézelődők hiába is ámultak bámultak, nem tehették ezt sokáig, mert a bemutató után már mindannyiukat táncra is fogták az együttes tagjai. Kicsik és nagyok, félig profik, profik és teljesen kezdők járták a csárdást és a cifrát a Gloriett árnyékában. Hatalmas siker volt a táncház, hatalmas taps járt hát a végén az együttesnek, na meg persze a lelkes amatőröknek is. 

Megszólítok egy édesapát, Krisztiánt, akinek két lánya is pörög-forog még a sokadalomban. Elárulja nekem, hogy mindkét gyermeke járt néptáncra korábban. „Hónapok óta otthon voltunk, ezért nagyon várták már ezt az eseményt, hogy végre itt lehessenek, táncoljanak egy jót, újra belekóstolhassanak kicsit a néptáncos világba. Ez egy nagyon jó vasárnapi program.,mondja. 

Közben az én lányaim is már a táncolókkal hömpölyögnek valahol, még a legkisebb is igyekszik úgy rakosgatni kezeit, lábait, ahogy azt látja mellette a nagyoktól. Deffend Irén, Inci, a néptáncegyüttes vezetője mosolyogva mondja, hogy maga is érdiként most régi vágya teljesült azzal, hogy sikerült Érden is megtáncoltatniuk az embereket. 

„A Köszönjük, Magyarország! pályázat keretén belül jöttünk el ide, Érdre.  A pályázatnak az volt a célja, hogy minél több vidéki helyszínre eljussanak a kultúra különböző szektorai, így a táncegyüttesek is. Megkerestem hát Wolf Katalint, a Szepes igazgatóját, aki nagyon örült és abszolút nyitott volt a programra. Régi álmom volt, hogy itt is szervezzünk egy hasonló eseményt, és nagyon reménykedtem benne, hogy az érdiek is nyitottak lesznek erre.”

Az érdiek pedig minden jel szerint teljesen nyitottak voltak a néptáncra. Talán azért is, mert, ahogy Inci mondja, nem egy üvegbúra mögé bújtak és bújtatták a néptáncot, hanem lehozták, elhozták azt nekünk, és mi is kipróbálhattuk magunkat benne.

Inci azt is elárulja, nem titkolt hátsó szándéka az is volt, hogy felmérje, van-e igény arra, hogy legyen helyben egy kis táncházas élet. A vasárnap délelőtti siker elég egyértelműen azt jelzi: igen. Lesz tehát folytatás is hamarosan, a közelgő eseményekért érdemes követni az együttes közösségi oldalát, de ha valóban beindul településünkön a táncházi élet, arról természetesen majd mi is beszámolunk.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email