22_03_29_erdmost_nincskep

Érden lép fel a 100 éves Eötvös cirkusz! (X)

22_03_29_erdmost_nincskep

Érden lép fel a 100 éves Eötvös cirkusz! (X)

Augusztus 20-a és 23-a között Érden tart előadást az idén 100 éves Eötvös cirkusz. A porondon egy igazi családi történetet láthatunk a kezdetektől napjainkig. A két órás előadásban világszámok, extrém akrobaták, csodás hófehér paripák, egzotikus állat bemutató, és káprázatos kosztümök szerepelnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

History – Az Eötvös család 100 éve a porondon!

Az Eötvös család története úgy kezdődik, mint egy mese. Volt egyszer öt generációval ezelőtt egy ember, akit megfertőzött a cirkusz világa. Családja azóta sem tud szabadulni ettől a varázstól, 1894 tavaszán egy cseh cirkuszdinasztia a Winiczky család Magyarországra utazott vándorcirkuszával.

A családban volt egy gyönyörű szép leány Johanna, aki műlovarnőként kápráztatta el a nagyérdemű közönséget. Az egyik előadás alkalmával egy nemesi családból származó ifjú látogatott el a cirkuszba, Báró Eötvös Ferencz.

Az ifjú nemes és a cirkuszos leány egymásba szerettek. Ferencz szülei nem fogadták el eme rangon aluli frigy lehetőségét, de nem volt mit tenni a szerelem erősebb volt mint a szülői akarat. A fiatalok titokban összeházasodtak és Ferencz a Winiczky cirkusszal tartott. Eleinte ügyintézőként hasznosította magát, később pedig saját számot tanult és mint drótkötél egyensúlyozó lépett fel a cirkuszban.

Házasságukból egy gyermek született 1894-ben Eötvös Nándor Aladár. Nándor 1920-ban megalapította saját cirkuszát az Eötvös Cirkuszt, mely egészen 1964-ig aktívan működött. 12 gyermeke született 5 fiú és 7 lány.

A legidősebb és a leghíresebb közülük Eötvös Gábor a világhírű zenebohóc Jászai-díjas Érdemes művész a Magyar Köztársaság csillagrend kitüntetettje volt, aki az immár szállóigévé vált Van mááásik c. produkciójával szórakoztatta több generáció gyerekeit.

Tehetségét a világ legnagyobb nevettetője Charlie Chaplin is elismerte. Fia, ifj. Gábor szintén Jászai-díjas zenebohóc apjához méltóan adja elő a tőle örökölt híres zeneszámot. Kisebbik fia: Tibor a lányával, Chilyvel 1993-ban újra alapította az Eötvös Cirkuszt, mely éveken keresztül nagyon sikeres volt. Nándor másik fia aki szintén hírnevet szerzett magának Eötvös György volt, aki egy fantasztikus víziló számot adott elő ráadásul fia ifj. György a víziló hátán szaltót ugrott. Ifj. Eötvös György jelenleg a Magyar Cirkusz és Varieté Művészeti vezetője. Nándor hatodik gyereke Eötvös József lány testvéreivel (Éva, Katalin, Cecília és Edit) majd később családjával külföldön a világ számos nagy cirkuszában lépett fel. A magyaros temperamentumú csoportzsonglőrt lány testvéreivel, a gumiasztal akrobata számot pedig feleségével Krei Máriával és öccsével az addigra már felnőtt ifj. Eötvös Nándorral adta elő. Ezzel a produkcióval a Vatikánban is felléptek 1979-ben és személyesen II. János Pál Pápa gratulált nekik.

1997-ben gyermekeivel megalapította a Fantázia Cirkuszt, mely éveken keresztül ugyancsak sikeresen működött. Az Eötvös család tagjai bejárták a földet, megtelepedtek számos országban sikert és elismerést szereztek mindenütt. Ám ahogy az ősök a múlt könyvébe írták be nevüket, az ifjabbak már a jövőébe akarják, ezért József gyermekei: Susy a párjával az ugyan csak híres Wertheim cirkuszdinasztiából származó Ifj. Wertheim Istvánnal és Loránd a feleségével Eötvös-Wertheim Adriennel az Eötvös cirkusz alapításának 90. Évfordulója alkalmából az Eötvös Cirkuszt újraalapította. Az ifjabbik generáció vezetése alatt és az idősebbek tanácsainak köszönhetően olyan műsort hoztak létre, mely ötvözi a hagyományos cirkuszt a modern fantáziadús koreográfiákkal.

De hogy a jövő nemzedéke se maradjon Eötvös Cirkusz nélkül máris itt az utánpótlás a legifjabb generáció Susy, kisfia Christofer valamint Loránd és Adrienn lányai: Lorienn Anabell valamint Larissza személyében.

Online jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/venue/eotvos-cirkusz

vagy rendeljen jegyet e-mailben az info.cirkusz@gmail.com címen!

A jegyek a helyszínen is megválthatók, de ha biztosra akar menni, érdemes inkább online már előre beszerezni őket!

? Kérdés esetén hívja az infóvonat: +36 70 611 7777 ?

A 2 órás fergeteges előadásban főszerepben természetesen
?‍♂️ világszámok a Monte Carloi Cirkuszfesztiválról,
?‍♀️ extrém akrobaták,
? csodás hófehér paripák,
? és persze humor, tánc, romantika,
?? fiatalos temperamentum.

Az előadáson káprázatos kosztümökben, kiváló fény- és hangtechnikával kápráztatják el a közönséget.

A hagyományos cirkuszművészet és a modern színház találkozása maradandó élmény kicsiknek és nagyoknak. ?‍?‍?‍?

// Jegyárak //
B szektor: 3.000 Ft
C szektor: 4.000 Ft
VIP jegy: 5.000 Ft (első két sorba szól)

Gyerekeknek 2 éves korig ingyenes, SZÉP kártyát is elfogadnak!

A szektorok elhelyezkedését megtekintheti itt: http://bit.ly/Eötvös-Cirkusz-Jegyárak

// Előadás időpontok //
ÉRD TESCO PARKOLÓ
Augusztus 20-23
Csütörtök 17 óra
Péntek 19 óra
Szombat 16 óra 19 óra
Vasárnap 16 óra

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email