22_03_29_erdmost_nincskep

Álmában végeztek vele

22_03_29_erdmost_nincskep

Álmában végeztek vele

Újabb részletek derültek ki a hétvégi érdligeti tragédiáról: a két gyanúsítottnak ki kellett volna tennie a házból az áldozatot - ehelyett megölték az alvó férfit. Egyikük állt már bíróság előtt, a másik ellen két büntetőeljárás van folyamatban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt korábban megírtuk, a napokban gyilkosság áldozata lett egy 47 éves férfi Érden. A nyomozók 18 órán belül őrizetbe vették a szombaton felfedezett emberölés két gyanúsítottját, akik beismerték a bűncselekmény elkövetését. 

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a két férfi letartóztatását. 

Mint írják: júliusban egy érdi nő ingatlanjában a sértett, illetve egy asszony és a fia szívességi lakáshasználóként éltek. Később a sértett agresszív viselkedése miatt az asszony és a fia egy elhagyott budapesti nővérszállóba költöztek. Ugyanott lakott a két gyanúsított is.

Augusztus 8-án a két férfi a volt lakókkal együtt visszament az érdi nő házához, ahol szóváltásba keveredtek a sértettel. Az asszony arra kérte a gyanúsítottakat, hogy segítsenek neki kitenni a sértettet a házból, anélkül, hogy a férfinek komolyabb bántódása esne. Este, miközben a sértett a lakrészében aludt, a két férfi visszament a házba. Alvó társuk ágyára ugrottak, egyikük ököllel bántalmazta, a másik az ágyban talált késsel többször megszúrta, így a sértett életét vesztette.

Az egyik gyanúsított állt már bíróság előtt, a másik ellen két büntetőeljárás van folyamatban. Állandó jövedelemmel, lakcímmel egyikük sem rendelkezik, így megalapozottan feltételezhető, hogy ha szabadlábon hagynák őket, megszöknének, illetve elrejtőznének. Fennáll a bűnismétlés veszélye is. így az ügyészség kezdeményezte a két gyanúsított letartóztatását.

A bíró meghallgatta a gyanúsítottakat. A bűnismétlés veszélyét nem látta megalapozottnak, viszont egyebekben az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a két férfi letartóztatását.

A döntés ellen az ügyész, a gyanúsítottak és védőik is fellebbeztek, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email