22_03_29_erdmost_nincskep

Kiürült az Ága-Boga közösségi háza

22_03_29_erdmost_nincskep

Kiürült az Ága-Boga közösségi háza

Legalábbis eltűntek a zsákszámra felgyűlt ruhák, cipők és játékok miután a hétvégén nyílt napot tartottak, ahol nemcsak az egyesület tagjai, hanem bárki vihetett bármit, amit csak talált. A Kutyavári úti közösségi házat a jövőben inkább közösségi eseményekre szeretnék használni, nem raktárként.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bogatin Attila, az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesületének elnöke elmondta, hogy korábban is tartottak negyedévente nyílt napokat, de az első idén a karantén miatt elmaradt. A családok viszont mostanában inkább csak hozzák a ruhákat, nem annyira viszik, ezért a mostani hétvégi kiürítés után csak a negyedévente megtartott nyílt napon lehet majd ruhákat hozni és vinni is. Ami megmarad, azt pedig, ahogy most is, adományként ajánlják fel a rászorulókat segítő szervezeteknek.

A felújításra szoruló, hatvan éve épült közösségi ház volt már korábban orvosi rendelő is. Az egyesület tagjai igyekeznek időről-időre szépítgetni, legközelebb egy tisztasági festést terveznek, illetve az egyik tagcsaládjuk konyhabútort ajánlott fel a részükre. Ha ezzel berendezik a konyhát, akkor akár közös befőzéseket, lekvárkészítéseket, sütéseket is rendeznének majd itt – árulta el Bogatin Attila, aki azt mondta, a fő cél, hogy közösségi programokat szervezzenek ide, a hely befogadó képessége miatt egyszerre csak 20-30 embernek. Már ezt a közösségi célt szolgálja a kertben felállított játszótér is.

A nyílt napon látogattak a közösségi házba Emiék is, akik nemsokára fognak kiköltözni Érdre. A háromgyermekes édesanya elárulta, hogy véletlenül akadt rá a férje az interneten, hogy lesz ez a nyílt nap, és elsősorban az ismerkedés, kapcsolatépítés miatt jöttek el, nem azért, hogy ezzel is több cuccot kelljen majd dobozolniuk költözéskor. Emi azt mesélte, hogy pár budapesti ismerősük már ideköltözött, tőlük hallották, hogy Érd ideális város a kisgyermekes családoknak. Reménykednek benne, hogy itt megtalálják a helyüket, az új otthonukat.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email