22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb szúnyoggyérítés lesz július 29-én

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb szúnyoggyérítés lesz július 29-én

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatta Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatát, hogy újra földi, kémiai szúnyoggyérítés lesz úgynevezett ködös autóval július 29-én, a napnyugta utáni időszakban. (Tartaléknapok: 2020. július 30-31.)

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A katasztrófavédelem azt tanácsolja a lakosságnak, hogy gyűjtsék össze, takarják le a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján. Továbbá zárják be az ablakokat, ajtókat, és kapcsolják ki a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket a kezelés időpontjától egy órán keresztül. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt szintén ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A katasztrófavédelem arra is felhívja a figyelmet, hogy a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként arra kérnek mindenkit, hogy rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli vízgyűjtő edényeket, az esővíz tárolókat pedig fedjék le szúnyoghálóval.

A szúnyoggyérítéshez alkalmazott készítmény: az országosan használt, Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Házi segítségnyújtás pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email