22_03_29_erdmost_nincskep

Ki költözik az ipari parkba?

22_03_29_erdmost_nincskep

Ki költözik az ipari parkba?

A Vadlúd utcai kereszteződésről, illetve az Érden épülő ipari parkról beszélgetett az ÉrdFM 101,3 riportere Lukács Lászlóval, Tárnok polgármesterével, aki elmondta: az érdi és a tárnoki önkormányzat szeretné tudni, milyen cégek települnek be az ipari parkba, mert erről nem kaptak tájékoztatást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a polgármester elmondta, a Vadlúd utcai kereszteződés átépítéséhez egy hatszáz négyzetméteres tárnoki területet önkormányzati tulajdonba kell áthozni. Ahhoz, hogy ezt meg lehessen tenni, módosítani kellett a helyi építési szabályzatot, illetve meg kellett egyezni a tulajdonossal is. 

– Emiatt nem fog csúszni az építkezés. Tudomásunk szerint Érd is beadta az engedélyezési terveket a megfelelő fórumon, így 60-90 napon belül lesz érvényes engedélye a kereszteződés átépítésének – mondta a polgármester, hozzátéve: a csomópontépítés befejezésének határideje 2021. december 31.

– Amint megjön az engedély, ki kell írni a közbeszerzést – ez már a NIF feladata lesz. Ennek az időtartama általában fél év. Ha tehát ősszel ki tudják írni a közbeszerzést, tavasszal elkezdődhetnek a munkák, és 2021-ben be is tudják fejezni – mondta.

Lukács László arra a kérdésre, hogy az építkezés ideje alatt hogyan lehet majd közlekedni ezen a forgalmas szakaszon, úgy vélekedett: valószínűleg azt a részt építik majd meg először, amely a forgalmat nem zavarja jelentősen, és szakaszosan zárják majd le a területet.

– Ha minden jól megy, a nagyobb lezárások nyáron lesznek, amikor az iskolai forgalom nem terheli pluszban ezt a kereszteződést – jegyezte meg Lukács László, aki elmondta azt is, szorosan együttműködnek az érdi városvezetéssel, és nem csak ebben az ügyben.

– A kereszteződést illetően már minden egyeztetésen túl vagyunk, minden döntés megszületett, ezzel kapcsolatban már nem kell komolyabban tárgyalnunk – tette még hozzá.

Tárnokon, a 70-es út és a Dózsa György út kereszteződésében körforgalmat építenek az érdi oldalra tervezett ipari parkkal kapcsolatban. Lukács László elmondta: a NIPÜF jelezte, hogy az év végéig meg kell építeniük a körfogalmat, ehhez Érd és Tárnok is minden szükséges papírt aláírt.

– Beadtunk egy tervet a körforgalom közepén lévő terület kialakítására, ezek az engedélyek most futnak. Amit az érdi és a tárnoki önkormányzat is nagyon szeretne pontosan tudni, hogy mely vállalkozások települnek majd meg az ipari parkban, de erről egyelőre nem kaptunk pontos információkat. Reméljük, a NIPÜF minél előbb értesít minket erről – mondta a polgármester.

Július 28-án, kedden, lakossági egyeztetést is tartanak az ipari park ügyében Tárnokon. A városvezető a rendelkezésére álló információkat osztja majd meg az érdeklődőkkel, akik feltehetik kérdéseiket is. 

– Nagy mozgástere egyik önkormányzatnak sincs, de mindenképp fontos tudni, mi a lakosság véleménye, hogy egyeztessük azokat a gondolatokat, amelyek a lakosság, illetve az önkormányzat oldalán felmerüljenek – jegyezte meg.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:


 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email