22_03_29_erdmost_nincskep

Nem politikus, sokkal inkább képviselő

22_03_29_erdmost_nincskep

Nem politikus, sokkal inkább képviselő

Dísznövény-termesztő kertészmérnök, gyerekkora óta kötődik Érdhez. Az előző ciklusban kapcsolódott be a helyi politikai életbe, tavaly októberben pedig egyéni képviselőként jutott be a közgyűlésbe.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 10. számú választókerület önkormányzati képviselője, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke, több más bizottság tagja.  Csornainé Romhányi Judittal, a Szövetség Érdért frakció tagjával beszélgettünk.

A sokak által jól ismert hajós játszótérnél találkozunk. Az amúgy igen népszerű, gyerekzsivajtól hangos park kiváló helyszíne beszélgetésünknek ezen a csendes, hétköznap reggelen. Először arról faggahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg Csornainé Romhányi Juditot, miért vált számára olyan fontossá ez a város, hogy végül úgy döntött, tevékenyen részt vesz az alakításában.

„A nagymamámék az ’50-es években vásároltak családi házat az Alsóvölgyi úton, hatalmas kerttel. Az összes nyaramat itt töltöttem a nagyiéknál. Amikor felnőttem, úgy döntöttem, Érden maradok. Építkeztünk, és a mai napig ugyanabban az ingatlanban lakom.”

„A város viszont nagy változáson ment keresztül – teszi hozzá. – Akkor még vizes, mocsaras volt ez a környék, nem volt vezetékes víz, se villany, a nagyszüleim petróleumlámpával világítottak. Érdekes, hogy ez a rész mára talán Érd egyik legszebb területe lett. Akkoriban a jó levegőt, a vidéki hangulatot szerettem a legjobban, és ez a mai napig sem változott.”
„Optimális gyermekkorom volt itt Érden, és ezt szerettem volna a saját gyerekemnek is biztosítani. Úgy tűnik, sikerült megszerettetni vele a várost, mert ő is itt tervezi a jövőjét.”
2014-ben az Együtt színeiben indult a választáson, listáról lett tagja a közgyűlésnek. Akkor úgy gondolta, nem jut be, de a legnagyobb meglepetésére sikerült.

„Ez nagyon jó iskola volt számomra. Ráláttam a város életére, működésére, rengeteget tanultam. A tavalyi választásnak úgy vágtam neki, hogy ha nem nyerem meg a körzetemet, akkor nem folytahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg a politizálást. Megdolgoztam azért, hogy a 10. számú választókerületet megnyerjem, az előző 5 évben főként a lakókörnyezetemet segítettem, amivel csak tudtam. Úgy tűnik, hogy ezt októberben meghálálták, mert sokan szavaztak rám.”

Az előző ciklusban kevésbé érezte jól magát, most azonban nagyon jó légkör veszi körül. A Szövetség Érdért frakció tagjai között jó a kapcsolat, igazi csapatként működnek, mindenben közösen gondolkodnak.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben politizál, bár nem annyira politikusnak, mint inkább képviselőnek tartja magát. A közösség érdekképviselete a legfontosabb a számára. Jó kapcsolatot ápol az itt élőkkel, sokakkal alakított ki baráti viszonyt. Ezt a vírus miatt kialakult veszélyhelyzet csak erősítette – teszi hozzá.

„Nagyon sokan kerestek, kértek segítséget. Bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában magam is aktívan részt vettem. Szaladgáltam házról házra, ha hívtak, azonnal mentem. Nagyon sok lakost ismertem meg. Most már a körzet szinte mindegyik utcájában van valaki, akivel tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg a kapcsolatot. Innen egyenesen a Szőlő utcába megyek majd, szóval adódik tennivaló bőven.”

„A 10. választókerületben egyetlen jelentősebb intézmény sincs, igazi kertvárosról beszélhetünk. A lakosság nagy része az aszfaltozást várja, hiszen a legtöbb utca még mindig murvás. Gondot jelent a vízlevezetés is. Nagy esőzések során a víz viszi a murvát is, ha pedig nincs csapadék, porzik az út. Ezeken a pontokon kell előrelépnünk a következő években – teszi hozzá.

„Tudom, hogy sok a baj és a probléma, de kénytelen vagyok türelmet kérni az itt lakóktól. Az új városvezetés teszi dolgát, amit ígértünk, be fogjuk tartani. Lehet, hogy nem ma vagy holnap, de öt éven belül egészen biztosan.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email