22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: hatvan csapatos lehet az NB III

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: hatvan csapatos lehet az NB III

A Magyar Labdarúgó Szövetség beszámolója szerint az eddigi 48-ról 60-ra emelik az NB III-as csapatok létszámát. Az mlsz.hu-n megjelent közlemény értelmében előreláthatólag három húszcsapatos csoportot hoznak létre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Legkorábban augusztus másodikán kezdődhetnek meg a labdarúgó NB III 2020/21-es idényének küzdelmei. Az MLSZ közlése szerint a bajnokságokra történő nevezés határideje július 3., 12 óra. A szervezet közölte, az NB II várhatóan augusztus 2-án, az NB I augusztus 15-én, a női NB I augusztus végén rajtolhat – összhangban a nemzetközi versenynaptárral.

A szövetség kitért rá, a járványhelyzet következtében a legtöbb bajnokság több vagy kevesebb tavaszi forduló elhagyásával került lezárásra, zárótáblázat megállapítása mellett. Erre tekintettel a 2020-2021-es férfi NB III-as bajnokságok versenykiírásai az alábbiak szerint módosultak: az eddigi 48 csapat helyett előreláthatólag 60 csapat vehet részt a küzdelmekben (3×20). A 37 bennmaradó együttes mellett a 13 megyei első osztályú bajnok csatlakozhat, továbbá tíz NB I-es együttes tartalékcsapata, de ők azzal a megkötéssel, hogy a fiókcsapatban maximum négy, 1999. december 31. előtt született labdarúgó szerepelhet.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email