horgaszversenylead_200614

Most horgászverseny, júliusban családi nap

Nem voltak harapós kedvükben a halak a hirtelen jött vasárnap délelőtti hőségben, de még ez sem tudta elrontani a Tárnokon rendezett Mike László Emlék Horgászverseny hangulatát. Olvasóink pedig annak örülhetnek, hogy idén is megtartja családi napját a Duna-parton az Érd és Környéke Horgászegyesület.

 

– Két pontyot sikerült kihúznom, egy hal pedig elvitte a szerelést. Biztos bálna volt – mosolygott rám a bot mellől Dávid Zsuzsanna, aki a férjével és két unokájával nevezett a versenyre – amit, mint utóbb kiderült, meg is nyertek, családi kategóriában. A gyerekek keszeget fogtak, Dávid Ferenc meg egy pontyot.

– Tizennégy unokánk van, sokan horgásznak, kijárunk az egyesület dömsödi tanyájára is nyáron egy-egy hétre, tavaly hat-hét unokát vittünk. Idén ez az első horgászatunk – mondta a nagypapa, aki felidézte a gyerekkori ófalusi nyarakat, amikor még a Duna vizében főzték a halászlét a frissen kifogott apró halakból. 

– Azért jó halászni, mert sikerélmény, amikor kihúzzuk a halakat – mondta unokája, a tizenegy éves Márti, aki már vagy öt éve horgászik. Mellette a kilencéves Vilmos állt a bot mellett türelmesen.

Manapság már kevesebb gyerek, fiatal választja ezt az időtöltést, pedig, ahogy tizenöt éves Noel mondta, a horgászat sokkal értelmesebb dolog, mint mondjuk videojátékozni bent a szobában. – Sokan kérdezik, mit lehet ebben élvezni, de ha kipróbálják, megértik. Nemcsak a halfogás, hanem már az is, hogy kint vagyunk a természetben, a friss levegőn – tette hozzá a fiatal srác, aki egyedül indult a vasárnapi megmérettetésen.
– Fogtam már itt a tóban nagyobb halat is, nyolc és fél kilósat. Ma egy két és fél kilóst sikerült, az elég picike, de azért örültem neki – mondta.

Ha sok halat nem is, de az időt legalább jól kifogták a versenyzők, hiszen a gyönyörű délelőtti napsütésben horgászhatott a hatvanhárom nevező, a vihar csak kora délután jött. Telt házas volt a verseny, a veszélyhelyzetben bevezetett óvintézkedések miatt többen nem is fértek volna el a tó körül – tudtuk meg Berényi Andrásné Zsókától, az Érd és Környéke Horgászegyesület elnökétől. Ő is említette, hogy sokan panaszkodnak a gyér fogásra, pedig – tette hozzá – ő maga is jelen volt, mikor a napokban a halakat telepítették a tóba. Hiába, a horgásznak nem mindig kedvez a szerencse, sem az időjárás. 

– 1983 óta tartunk horgászversenyt évről évre, különböző helyszíneken. Úgy választunk, hogy legalább nyolcvanan elférjünk, és legyen hely a közös ebédre is, hiszen minden esztendőben babgulyással vendégeljük meg a résztvevőket és kísérőiket. Idén is több mint százan ültünk asztalhoz – mondta Zsóka, akitől megtudtuk azt is, hogy ebben az évben önerőből és támogatók segítségével sikerül megszervezni a rendezvényt, pályázati forrásuk nincs az idén.

– Egy gyermek horgászversenyt még nagyon szeretnénk megrendezni, és nem maradhat el a horgász családi nap és halászléfőző verseny sem, a Duna-parton. Ezt július 12-én tartjuk majd, nevezni az irodánkban lehet, kedd délelőtt és csütörtök délután (öttől hétig), illetve elektronikus úton  (elérhetőségeink a honlapunkon megtalálhatók). A mai verseny büfébevételét a családi nap megszervezésére – és a hal beszerzésére – fordítjuk. A csapatok főztje mellett készül majd halászlé a közönségnek is – tette hozzá az elnök.

A verseny nyertesei:

Férfi: Kunsági László, Ládás József, Rátkay Gábor
Női: Mészáros Viktória, Soproniné Marika, Dinók Mária 
Családi: Dávid Ferenc, Dávid Zsuzsanna, Nagy Zsolt és Izabella
Legnagyobb hal: Kunsági László

További cikkeink

További cikkeink

Erős a balatoni forgalom az M7-es autópályán a fővárosból kifelé. Érd és Kápolnásnyék között telített sávokban lehet autózni, szakaszosan torlódnak a járművek.

Reneszánszukat élik a bolhapiacok, garázsvásárok, és nem kell különösebb tudomány, hogy rájöjjünk, miért: egyrészt a kincskeresés izgalma, másrészt a tárgyak kézzelfoghatósága miatt, a siker

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email