22_03_29_erdmost_nincskep

Nőtt a fertőzöttek száma

22_03_29_erdmost_nincskep

Nőtt a fertőzöttek száma

Újabb 18 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírust (Covid-19), így a 4008-ra nőtt a fertőzöttek száma hazánkban, miközben elhunyt egy idős, krónikus beteg. Az aktív fertőzöttek száma hosszú idő után nem csökkent, 1183-ra emelkedett - közölte aktuális adatait a koronavirus.gov.hu.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tájékoztató portál közlése szerint az egy új elhunyttal 546-ra nőtt a járvány hazai áldozatainak száma, ám a közlés szerint nincs újabb gyógyult, továbbra is 2279 gyógyultat tartanak nyilván. Az aktív fertőzöttek 41%-a (480 fő), az elhunytak 59%-a (325 fő), a gyógyultak 48%-a (1099 fő) budapesti. Pest megyében 582 fertőzöttet tartanak nyilván, azaz három új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

Jelenleg 386 állampolgárt ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen. A hatósági házi karanténok száma – ugyancsak hosszú idő után – tízezer alá, 9916-ra csökkent, miközben a mintavételek száma 210 202-re nőtt.

A portál emlékeztet, a védekezés második szakaszában vagyunk, amely nem jelenti a járvány végét, a cél, hogy fokozatos, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása mellett.

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma. Ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is jelen van és fertőz – hívja fel a figyelmet a koronavirus.gov.hu.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email