22_03_29_erdmost_nincskep

Nyugvóponton a járvány

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyugvóponton a járvány

A járvány nyugvópontra érkezett, amit az is igazol, hogy nem történtek jelentős változások a járványügyi adatokban az elmúlt 24 órában - mondta az országos tisztifőorvos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette: június 20-tól részlegesen feloldják a látogatási tilalmat a szociális intézményekben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szólt arról is, hogy a veszélyhelyzet június 20-ai megszűnésével egy időben változnak az idősek és a zárt közösségekben élők érdekében bevezetett intézkedések, és részlegesen feloldják a látogatási tilalmat a szociális intézményekben. Így lehet majd az idősotthonokban és valamennyi, szociális ellátást nyújtó intézményben az ott lakókat és gondozottakat látogatni, fenntartva a maximális biztonságot. Látogatóba csak egészséges családtag mehet, de ő is maszkban, és a bejáratnál biztosítani kell neki a kézfertőtlenítés lehetőségét. Ha egy szobában több gondozott lakik, a helyiségbe egyszerre csak egy látogató mehet be.

Az otthon falai között vallási esemény is megtartható lesz a szociális távolság betartásával, illetve fodrászt, pedikűröst is fogadhat a bent lakó.

Az országos tisztifőorvos elmondta azt is: ezekbe a szociális intézményekbe új lakó vagy kórházból visszatért lakó csak úgy vehető fel, ha négy napnál nem régebbi laboratóriumi vizsgálat igazolja, hogy nem fertőzött. Ha valakit az intézmény falai között különítettek el koronavírus-fertőzés miatt, őt továbbra sem lehet látogatni – tette hozzá.
   

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email