22_03_29_erdmost_nincskep

A kulcs abban van, amit Orbán Viktor mond

Bírálta az érdi városvezetés járványügyi intézkedéseit és az azzal kapcsolatos kommunikációt a Fidesz-KDNP-Összefogás frakcióvezetője. Simó Károly elsősorban azt kifogásolta, hogy a polgármester nem egyeztetett a helyi ellenzékkel.

A válsághelyzet kezelésére „a minimum alsó szintjét” hozta Érd vezetése – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Simó Károly. A frakcióvezető szerint a polgármester „minden alkalmat kihasznált arra, hogy a kormány ellen és a sikeresen védekező kormányzati intézkedések ellen szólaljon fel.”  A képviselő elsősorban azt emelte ki, hogy hiányzott az egyeztetés az ellenzékkel. „Más városokban konzultáltak folyamatosan a közgyűlés minden tagjával, nemcsak azzal, akik a többséghez tartoznak. Érden ez nem így volt, Érden sajnos a döntésekről a közgyűlés tagjai jelentős késéssel értesülhettek, és gyakorlatilag semmi esélyük nem volt arra, hogy véleményezhessék, vagy jobbító javaslattal élhessenek” – mondta Simó Károly, hozzátéve, hogy a városvezetés nem használta fel a fideszes képviselők „jobbító javaslatait”.

A frakcióvezető szerint „a polgármester a konzultáció helyett egyedül hoz döntéseket., pedig ő sem tévedhetetlen. „A kulcs abban van, amit Orbán Viktor miniszterelnök úr ma reggeli rádióinterjújában is elmondott, hogy: azok a polgármesterek, akik nem azzal voltak elfoglalva, hogy jelölő pártjaik politikai kampányát vigyék a kormány ellen, azok sikeresek voltak a válságkezelésben. Sajnos itt, Érden azt tapasztaltuk, hogy kampányüzemmódba kapcsolt Csőzik László polgármester. A válsághelyzet kezelésére a minimumnak az alsó szintjét hozta, ellenben minden alkalmat kihasznált arra, hogy a kormány ellen és a sikeresen védekező kormányzati intézkedések ellen szólaljon fel.”

„Ezekről mind beszélnünk kell a nyilvánosság előtt, már amennyire lesz rá lehetőség, mert azt tapasztaljuk, hogy a sajtóban is a nem polgármesterrel együtt szavazó képviselőknek minimális a megjelenési lehetősége,” tette hozzá a képviselő a Fidesz-KDNP-Összefogás e heti második sajtótájékoztatóján, amiről az ÉrdMédiacentrum a sajtó egyedüli képviselőjeként most is beszámol, mint tette ezt eddig is mindig.

Simó Károly röviden tájékoztatta az érdi vállalkozásokat a kormány gazdaságvédelmi akciótervéről, a munkahely-megőrzési vissza nem térítendő támogatásokról és a 0 százalékos  kamatozású hitelekről. Ezekről bővebben itt, itt, itt és itt számoltunk be. „Nagyon örülnék annak, ha a helyi sajtóban is lehetne olvasni róla, de ha ez nem lehetséges, mert valamiért igyekeznek ezt eltitkolni, akkor mi a magunk eszközeivel megpróbálunk mindenkit tájékoztatni arról, hogy milyen lehetőségeik vannak,” tette hozzá Simó.

Végül köszönetet mondott mindenkinek, aki „fegyelmezetten részt vett abban, hogy a járványhelyzet Európa nyugati feléhez képest ne okozzon emberéletekben akkora áldozatot” de felhívta arra is a figyelmet, hogy még nem lehet azt mondani, hogy a járvány elmúlt volna, ezért továbbra is tartsák be az óvintézkedéseket, a maszkviselést és a higiéniai szabályokat.

Szűcs Gábor alpolgármester a sajtótájékoztatón elhangzottakra a következőképpen reagált: „Nagyon örülök, hogy végre egy olyan városban élhetünk, ahol az ellenzéki frakcióvezető szabadon elmondhatja véleményét és az a helyi médiában is megjelenik. Nem mindig volt ez így.”

További cikkeink

További cikkeink

Meghibásodás történt az ivóvízhálózatban Érden, a Sóskúti úton május 25-én, a kora délutáni órákban, amely miatt az érintett területen és környékén akadozhat vagy szünetelhet

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email