22_03_29_erdmost_nincskep

A kulcs abban van, amit Orbán Viktor mond

22_03_29_erdmost_nincskep

A kulcs abban van, amit Orbán Viktor mond

Bírálta az érdi városvezetés járványügyi intézkedéseit és az azzal kapcsolatos kommunikációt a Fidesz-KDNP-Összefogás frakcióvezetője. Simó Károly elsősorban azt kifogásolta, hogy a polgármester nem egyeztetett a helyi ellenzékkel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A válsághelyzet kezelésére „a minimum alsó szintjét” hozta Érd vezetése – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Simó Károly. A frakcióvezető szerint a polgármester „minden alkalmat kihasznált arra, hogy a kormány ellen és a sikeresen védekező kormányzati intézkedések ellen szólaljon fel.”  A képviselő elsősorban azt emelte ki, hogy hiányzott az egyeztetés az ellenzékkel. „Más városokban konzultáltak folyamatosan a közgyűlés minden tagjával, nemcsak azzal, akik a többséghez tartoznak. Érden ez nem így volt, Érden sajnos a döntésekről a közgyűlés tagjai jelentős késéssel értesülhettek, és gyakorlatilag semmi esélyük nem volt arra, hogy véleményezhessék, vagy jobbító javaslattal élhessenek” – mondta Simó Károly, hozzátéve, hogy a városvezetés nem használta fel a fideszes képviselők „jobbító javaslatait”.

A frakcióvezető szerint „a polgármester a konzultáció helyett egyedül hoz döntéseket., pedig ő sem tévedhetetlen. „A kulcs abban van, amit Orbán Viktor miniszterelnök úr ma reggeli rádióinterjújában is elmondott, hogy: azok a polgármesterek, akik nem azzal voltak elfoglalva, hogy jelölő pártjaik politikai kampányát vigyék a kormány ellen, azok sikeresek voltak a válságkezelésben. Sajnos itt, Érden azt tapasztaltuk, hogy kampányüzemmódba kapcsolt Csőzik László polgármester. A válsághelyzet kezelésére a minimumnak az alsó szintjét hozta, ellenben minden alkalmat kihasznált arra, hogy a kormány ellen és a sikeresen védekező kormányzati intézkedések ellen szólaljon fel.”

„Ezekről mind beszélnünk kell a nyilvánosság előtt, már amennyire lesz rá lehetőség, mert azt tapasztaljuk, hogy a sajtóban is a nem polgármesterrel együtt szavazó képviselőknek minimális a megjelenési lehetősége,” tette hozzá a képviselő a Fidesz-KDNP-Összefogás e heti második sajtótájékoztatóján, amiről az ÉrdMédiacentrum a sajtó egyedüli képviselőjeként most is beszámol, mint tette ezt eddig is mindig.

Simó Károly röviden tájékoztatta az érdi vállalkozásokat a kormány gazdaságvédelmi akciótervéről, a munkahely-megőrzési vissza nem térítendő támogatásokról és a 0 százalékos  kamatozású hitelekről. Ezekről bővebben itt, itt, itt és itt számoltunk be. „Nagyon örülnék annak, ha a helyi sajtóban is lehetne olvasni róla, de ha ez nem lehetséges, mert valamiért igyekeznek ezt eltitkolni, akkor mi a magunk eszközeivel megpróbálunk mindenkit tájékoztatni arról, hogy milyen lehetőségeik vannak,” tette hozzá Simó.

Végül köszönetet mondott mindenkinek, aki „fegyelmezetten részt vett abban, hogy a járványhelyzet Európa nyugati feléhez képest ne okozzon emberéletekben akkora áldozatot” de felhívta arra is a figyelmet, hogy még nem lehet azt mondani, hogy a járvány elmúlt volna, ezért továbbra is tartsák be az óvintézkedéseket, a maszkviselést és a higiéniai szabályokat.

Szűcs Gábor alpolgármester a sajtótájékoztatón elhangzottakra a következőképpen reagált: „Nagyon örülök, hogy végre egy olyan városban élhetünk, ahol az ellenzéki frakcióvezető szabadon elmondhatja véleményét és az a helyi médiában is megjelenik. Nem mindig volt ez így.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email