22_03_29_erdmost_nincskep

Több óvintézkedés, kisebb forgalom

22_03_29_erdmost_nincskep

Több óvintézkedés, kisebb forgalom

A megengedett legnagyobb látogatószámmal nyitotta meg kapuit az érdi piac; a parkoló megtelt, és a reggeli órákban hosszú sorban várakoztak a vevők a belépésre. Ugyanakkor az árusok arra panaszkodnak, hogy csökkent a forgalom - igaz, termelőből, viszonteladóból is kevesebb volt a szokásosnál.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Két hónapos szünet után szombaton ismét megnyitotta kapuit az érdi piac, 6 és 15 óra között (9-től délig tartó idősávval a 65 év felettieknek). Reggel fél kilenckor érkeztünk a helyszínre, hogy elbeszélgessünk árusokkal, vevőkkel az első nap tapasztalatairól.

– Mindkét kaput megnyitottuk: egyiken be, a másikon kifelé lehet közlekedni. A  bejáratnál a városrendészet munkatársai ügyelnek a kézfertőtlenítésre, és ellenőrzik, hogy a belépők viselik-e a maszkot, a kijáratnál pedig arra figyelnek, hogy valóban csak egy irányban közlekedjenek a kapun – mondta az ÉrdMostnak Lantos Bence piacfelügyelő.  

Jelenleg a nagypiacon egyszerre négyszáz ember, a kispiacon száz tartozkodhat (az árusokkal együtt), így a látogatókat ütemezetten engedik be – ahányan a kijáratnál távoznak, annyi érkező léphet be.

– Sokat dolgoztunk azon, hogy a jelenlegi helyzetben, a hosszú szünet után minden rendben legyen nyitásra. Fertőtlenítettünk, takarítottunk, füvet nyírtunk, elvégeztük a javítási munkákat. Szombaton hajnali fél négykor kezdtünk a kollégákkal, és ellenőriztük az érkező árusok engedélyeit, papírjait. Egy-két vállalkozó volt, aki a vírusveszély miatt nem jött el, vagy ha el is jött, nem árusíthatott, mert nem volt engedélye; többen szüneteltetik ugyanis jelenleg a tevékenységüket. Sajnos, őket nem engedhettük be. Megértették, és mondták, hogy a következő alkalomra már rendben lesznek a papírjaik  – tette hozzá Lantos Bence, akitől megtudtuk azt is: a tervek szerint keddenként még nem nyitnak meg. – Először szeretnénk fellendíteni a forgalmat, mielőtt kedden is kinyitunk – jegyezte meg. 

A reggeli forgalomra nem lehetett panasz; kilenc óráig tele volt a parkoló, a bejáratnál hosszú sorban vártak a bejutásra. Az idősek sávjában már sokkal szellősebb volt a sor, sőt, lassan el is fogytak a várakozók, fél tizenegyre láthatóan lement a tömeg.

 

– Azt írja meg, hogy nagyon kevesen jönnek – mondta az egyik vállalkozó. A többiek hasonlóképp vélekedtek: a forgalom visszaesett, igaz – tette hozzá egyikük – erre számítani is lehetett a jelenlegi helyzetben.

– Van olyan régi vevőm, aki a vásárlást követően azt mondta, annyira terhesnek érzi a biztonsági intézkedéseket, hogy jövő szombaton inkább nem jön. Meggondolom én is, jöjjek-e árusítani – mondta az egyik kistermelő.

Az általunk megkérdezett látogatók viszont üdvözölték az óvó rendszabályokat. 

– Először mozdulunk ki a karanténból, eddig legfeljebb a kisboltba jártunk. Nem árt elővigyázatosnak lenni. Célirányosan jöttünk, nem nézelődtünk, megvettük, ami kell – mondta egy idős úr, aki a feleségével jött bevásárolni. Többen is említették, hogy kifejezetten egy-egy termék, illetve árus miatt jöttek ki a piacra, a nézelődésnek nem most van itt az ideje. 

Talán ezért is érezte úgy az árusok többsége, hogy a megszokottnál kisebb a forgalom. Beszéltünk azért olyan őstermelővel is, aki úgy látja: nincs oka a panaszra. Antal Zsolt tíz éve szinte minden hétvégén mézet árul az érdi piacon. Tolna megyéből hozza az üvegeket, ott méhészkedik a családja. 

– Sokan keresték a termékeinket a zárás ideje alatt is. A címkén ott az elérhetőség, megtaláltak minket, és megoldottuk, hogy eljuttassuk hozzájuk a mézet. Az internetes forgalmunk nem lett kiemelkedő, inkább telefonon érdeklődtek. Most, a nyitás napján is jönnek, viszik a mézeinket, nem panaszkodom. Úgy láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, a mézfogyasztás szezonja elhúzódik most; máskor húsvét táján véget ér a mézdömping, idén valamivel többet vásárolnak azóta is – jegyezte meg Antal Zsolt. 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email