22_03_29_erdmost_nincskep

Újra jönnek a boldog tyúkok

22_03_29_erdmost_nincskep

Újra jönnek a boldog tyúkok

Május végén osztják a tyúkokat, amelyet a lakosság az ÉTH Tyúkokkal a környezetvédelemért elnevezésű akciója során igényelhetett. Ahogy az előző öt évben, úgy idén is három-öt tyúkot igényelhettek ingyen az ÉTH szolgáltatási területén élő lakosok. A tyúkosztás idén május 26-án és 27-én lesz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi háztartások idén is ingyenesen igényelhettek a cégtől családonként 3-5 szárnyast. Egy tyúk évente 30 kilogramm amúgy biológiailag lebomló hulladékot fogyaszt el, ráadásul még tojást is tojik. Az igénylés feltétele mindössze annyi, hogy egy éven át “kapirgálós” módon tartsa a tyúkot a kert tulajdonosa.

Az ötlet Angliából származik, ott már kiválóan működik a városi tyúktartás.Az ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. évek óta részt vesz az újfajta tojástermelés elterjesztésében. Az általuk vitt tyúkokkal a környezetvédelemért program lényege, hogy a szárnyasokkal csökkenthető a biológiailag lebomló, illetve a zöldhulladék mennyisége, amelyek nem a komposztálókba, illetve lerakókba kerülnek, hanem takarmányként hasznosulnak. A programba bekapcsolódók a cégtől – bizonyos feltételek teljesítése mellett – ingyen kapnak három-öt tyúkot, a baromfinak konyhai hulladék, felesleges húsnyesedék, tízórai-maradék, zöldséghéj egyaránt adható.

Tetlák Örs alpolgármester hivatalos Facebook oldalán arról tájékoztatott, hogy május 26-án és 27-én lesz idén a tyúkosztás az ÉTH szervezésében! A tyúkokat a Zámori úti gazdaboltban vehetik majd át 10.00 és 16.00 óra között ezen a két napon. 

A járványhelyzet miatt megfelelő óvintézkedések mellett, idősávokra bontva lehet majd érkezni az állatokért.

Aki szeretne élő tyúkokat tartani, az ÉTH ügyfélszolgálatán jelentkezhet emailben, vagy telefonon!

Telephely: 2030 Érd, Sas utca 2.
Telefon: +3623/522-600 (munkaidőben)
e-mail: eth@eth-erd.hu
 

 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email