22_03_29_erdmost_nincskep

Pest megyében enyhítenek

22_03_29_erdmost_nincskep

Pest megyében enyhítenek

A kormány szerdán arról döntött, hogy a mindenkire kötelező közös szabályokon nem változtatnak, a másfél méteres távolság és a maszkviselés továbbra is kötelező marad. Pest megyében enyhítenek a korlátozásokon, mostantól a többi megyével egyenértékűnek tekintik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Budapestről még nem döntöttek, várják a polgármesterek visszajelzéseit – hangzott el a mai kormányinfóban.

Vidéken több enyhítés jön, a cukrászdákban, éttermekben, kávézókban már bent is lehet tartózkodni, betartva a távolságot.

Vidéken most már egész nap nyitva lehetnek a boltok, így azok a károk, amelyek bekövetkeztek az elmúlt két hónapban, most már valamilyen szinten mérsékelhetők.

A szabad területű parkok, játszóterek is megnyitnak vidéken, ahogy a szállodák és panziók is fogadhatnak vendégeket.A dolgozóknak kötelező maszkot viselni, és arra kérik az embereket is, hogy viseljék a maszkot, tartsák be a megfelelő védőtávolságot;

Június 1-jétől minden megyében, kivéve Budapestet, 200 főig rendezhető esküvő és lagzi a megfelelő védőtávolság betartásával.

Lehet nyári gyerektáborokat tartani, de ott aludni még nem lehet. A hónap végén dönt a kormány arról, hogy lehetnek-e olyan táborok is, ahol majd ott alvás is lehetséges.

Június 2-ig biztosan nem lesz iskolai oktatás.

A várostól elvett, különleges gazdasági övezetté alakított gödi Samsung-gyár ügyében, illetve a gazdasági övezetekről szóló törvénymódosítással kapcsolatban Gulyás arról beszélt, hogy ezzel a lépéssel is egy régi igazságtalanságot orvosolnak. Kifejtette, hogy a jogszabály-módosítás csak a bővülő, ezt követő beruházásokat érinti. Azokra a kisebb településekre vonatkozik, ahol az 5 milliárd forintnál magasabb beruházások valósulnak meg. Az ilyen nagyobb adóbevételeket a megyében több település között lehet szétosztani. A megyei jogú városoknál és a fővárosnál azonban nem indokolt az elosztás.

A Modern Városok Program tervezetének beruházásai folynak, a jövő évi költségvetés tervezésekor is igyekeznek a lehető legszélesebb kereteket nyitni, de ez függ az idei gazdasági eredményektől is.

Az optimális forgatókönyv, hogy június vége felé megszűnik a veszélyhelyzet jogrendje.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email