22_03_29_erdmost_nincskep

Digitálisan vizsgáznak a zeneiskolások

22_03_29_erdmost_nincskep

Digitálisan vizsgáznak a zeneiskolások

A Lukin László Zeneiskola is áttért a digitális távoktatásra. Az eddigi tapasztalatokról, a tanév végi vizsgáztatásról és a következő évi felvételiről Szabóné Bán Ildikó igazgató osztja meg gondolatait.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Sajátos az iskolatípusunk, ezért igen különleges helyzet elé állított bennünket a digitális oktatás. A digitális zenei tartalmak, a hangszeres és elméleti oktatásban használt digitális programok, illetve a digitális zenei írás-olvasás nem voltak ismeretlenek számunkra, hiszen a korábbi években nagyon sok előadót hívtunk meg ebben a témában, hogy képezzenek minket, pedagógusokat. De azért nekünk sem volt könnyű és zökkenőmentes az átállás, hiszen főleg elméleti ismereteink voltak, hiányzott a gyakorlati tapasztalat.” A növendékek egy részénél gondot okozott az otthoni digitális felszerelés hiánya, de a pedagógusok mindent megtettek és megtesznek, hogy a tanulók hozzájuthassanak a szükséges ismeretekhez, feladatokhoz, segédtananyagokhoz.

„Sok pedagógus élőben tanít, használják az erre alkalmas oldalakat, ahol persze hol jobb, hol rosszabb a hangminőség vagy a kép. Mások hang- vagy videófájlt kapnak a tanítványaiktól, és ezek írásos értékelését küldik vissza nekik.” Az év végi vizsgákat az interneten keresztül fogják megtartani. A részletes vizsgarend az iskola honlapján is elérhető, és a növendékek szüleinek is elküldték. Vannak olyan diákok, akiknek idén nem kell művészeti alap- vagy záróvizsgát tenniük, őket az éves munkájuk alapján osztályozzák. „Azoktól, akik vizsgáznak, a terveink szerint hangfájlt, illetve kisebb dolgozatokat fogunk bekérni egy előre megadott határidőre. Ezeket háromtagú vizsgabizottság értékeli majd, az év végi jegyet pedig a vizsgaeredmény, illetve az éves munka alapján határozzák meg a tanárok.”

A felvételi vizsgákra csak augusztus 25-étől kerül sor, a jelentkezési lapokat viszont, amelyek az intézmény honlapjáról letölthetők, már most be lehet küldeni a zeneiskolának.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email