22_03_29_erdmost_nincskep

Segít a város azoknak, akik bajba kerültek a koronavírus miatt

22_03_29_erdmost_nincskep

Segít a város azoknak, akik bajba kerültek a koronavírus miatt

50 ezer forintra nő a rendkívüli települési támogatás összege és többen is vehetik azt igénybe - jelentette be Csőzik László polgármester közösségi oldalán. A támogatás azoknak a kérelmezőknek jár, akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem több 85.500 forintnál.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt a polgármester írja, visszamenőlegesen, április elsejei hatállyal bevezeti, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt azok is kapjanak önkormányzati támogatást, akik a koronavírus-járvány miatt igazolható módon tartósan vagy időszakosan nem tudják folytatni keresőtevékenységüket, és emiatt létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe kerültek. Ez nem csak az állásukat elvesztőkre, hanem azokra is vonatkozik, akiknek legalább 25%-kal lett rövidebb a napi munkaideje, vagy a díjazásuk nem éri el a kötelező legkisebb munkabér összegét.

A rendkívüli támogatás összege 50 ezer forint, és azoknak a kérelmezőknek jár, akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem több 85.500 forintnál. (Egy családból egy hónapban egy fő veheti igénybe.)

Az önkormányzat által évek óta biztosított természetbeni ellátásokat is pénzbeli, azonnal folyósítható ellátásokra váltják. Ez a 80, 90 és 100 évesek születésnapi természetbeni támogatására, az újszülöttek törvényes képviselőjének, valamint a nagykorúvá válóknak a támogatására érvényes. Ezek ellenértékét a veszélyhelyzet ideje alatt a személyes kontaktusok számának csökkentése érdekében szintén pénzben fogják folyósítani, az újszülöttek esetében ez például egyszeri 30 ezer forintot jelent.

Csőzik László hozzátetette még, hogy bár tisztában van vele, hogy ezzel az intézkedéssel nem tudják hosszú távon megoldani senkinek sem a problémáját, de egyrészt „olyan időket élünk azonban, hogy minden segítség jól jön”, másrészt azt szeretné ezzel is üzenni, amit az elmúlt hetekben már mindenki megtapasztalhatott: azt, hogy „Érd összetartó város, és senkinek nem engedi el a kezét.”

A teljes bejegyzés Csőzik László közösségi oldalán olvasható.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email