22_03_29_erdmost_nincskep

Óvodai ügyelet, legfeljebb ötfős csoportokkal

22_03_29_erdmost_nincskep

Óvodai ügyelet, legfeljebb ötfős csoportokkal

Mától kötelező bölcsődei és óvodai ügyeletet biztosítaniuk azoknak az önkormányzatoknak, amelyek a koronavírus-járvány miatt bezáratták ezeket az intézményeket. Érden eddig is tartottak ügyeletet a székhelyóvodák, a lehetőséget kevesen vették igénybe.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön a M1 aktuális csatornán.elmondta: az önkormányzatok nem kérhetnek pénzt az ügyeletért, annak ideje alatt az étkezést is biztosítaniuk kell, egy csoportban legfeljebb öt gyerek lehet, a szülőknek pedig nyilatkozniuk kell arról, hogy tudomásuk szerint nem fertőző beteg a gyerekük – írja az MTI.

A bölcsődei és óvodai dolgozók munkahelyének megtartásáért az intézmények és a szolgáltatók állami támogatást kapnak a veszélyhelyzet idején. A bölcsődei támogatás összegének megállapításakor a veszélyhelyet első napját megelőző napon beíratott gyermekek számát veszik alapul – tudatta.Hozzátette: szintén a munkahelyek megtartását segíti, hogy az önkormányzat átirányíthatja a bölcsődei és óvodai dolgozókat másik szolgáltatóhoz. Az államtitkár közölte, hogy a munkaadók munkahelyi gyermekfelügyeletet szervezhetnek a dolgozóik 20 hét fölötti és 14 év alatti gyermekeinek. 

Érd eddig is biztosította az óvodai, bölcsődei ügyeletet. Értesüléseink szerint az elmúlt hetekben nagyon kevés szülő élt a lehetőséggel. Az önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri az ez irányú igények alakulását, az óvodák jelzései alapján.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email