22_03_29_erdmost_nincskep

Ötvenmillió ment el eddig védekezésre

22_03_29_erdmost_nincskep

Ötvenmillió ment el eddig védekezésre

Érd költségvetése azonban ennél sokkal jobban megsínyli a járványt, hiszen az országos védekezési feladatok miatt jelentős forrásokat vonnak el az önkormányzatoktól. Az eddigi kiadásokkal számolva is 300 millió forint esik ki a rendszerből, emellett az iparűzésiadó-bevétel is vélhetően csökken majd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Erről Csőzik László polgármester beszélt az Érdi Televízió Párbeszéd című műsorában. Mint elmondta, az országos védekezési feladatok miatt jelentős forrásokat vonnak el az önkormányzatoktól, többek közt a gépjárműadó helyben maradó részét, ami Érd esetében 240 millió forintot jelent. Csőzik László hozzátette:  ezt vagy pótolni kell valahonnan, vagy a kiadásokból kell lenyesni.

A védekezésre eddig a város mintegy ötvenmillió forintot fordított, ami azt jelenti, hogy mostanáig – a 240 millióval számolva – körülbelül 300 millió esett ki a rendszerből. A kis- és középvállalkozások nehéz helyzetbe kerültek, így az iparűzésiadó-bevétel is várhatóan kevesebb lesz az előre kalkuláltnál. Sokan jelenthetnek majd csődöt, kérhetnek részletfizetést vagy átütemezést, így több száz milliós kiesés várható ezen az oldalon is – hogy miből pótolja majd ezt a város, ad-e az állam bármilyen kompenzációt, azt még nem tudni – jegyezte meg Csőzik László.

Ami a kiadásokat illeti: egyes nagy rendezvények elmaradnak, mint a Trianon-rendezvénysorozat, illetve az Érdi Napok, de ezek költségei nem számottevők. „Nagyon szeretném, ha a fejlesztésekre sor kerülne, lenne útépítés, és a Modern Városok Program önrésze, valamint a pályázatok is megmaradnának. A napokban beadunk például egy nagyobb pályázatot egy parkvárosi futópálya, illetve park létrehozására, és ennek is van önrésze. Abban bízom, hogy valamifajta kompenzáció lesz az év hátralevő részében, bár ha nagyon elhúzódik a járvány, tartok tőle, hogy beszorulunk anyagilag” – fogalmazott a városvezető.

Frissítés: Csőzik László közösségi oldalán is bejelentette, hogy pályáznak egy futópálya és egy rekreációs park létrehozására:

Örömmel jelenthetem be az első kis lépést: a napokban beadjuk pályázatunkat egy új futópálya létrehozására Érd-Parkvárosban (erre és bringapályára lehetett csak itt pályázni). A Sóskúti út és az M7 autópálya közötti ma még elhanyagolt, gazos, bokros területen európai színvonalú játszóteret, fás, füves szabadtéri rekreációs létesítményt akarunk teremteni.

A polgármester arról is beszélt, hogy nagyon sok adomány érkezik az önkormányzathoz. Mint mondta, nem múlik el nap, hogy vállalkozások, magánszemélyek ne ajánlanának fel valamilyen adományt. Csütörtökön háromszáz maszk érkezik a hivatalhoz; ezeket a katasztrófavédelem munkatársai kapják meg. A polgármester jelezte: eddig nem kaptak állami forrásból maszkokat, kesztyűket, fertőtlenítőszereket.

Élelmiszer-felajánlások is érkeznek a hivatalhoz, és sok képviselő, valamint a polgármester is adományozott a rászorulók részére. A kiszállítás során is széles körű összefogás valósult meg.

Az Érdi Televízió Párbeszéd című műsorát itt tekintheti meg: 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email