22_03_29_erdmost_nincskep

Már garázskapura gyűjtenek

22_03_29_erdmost_nincskep

Már garázskapura gyűjtenek

Kis híján 650 ezer forint gyűlt össze össze, ennek köszönhetően már három non-kontakt lázmérő berendezéssel és három vénakeresővel tudja segíteni az érdi mentőszolgálatot a közösségi oldalon egy hónappal ezelőtt indult civil licit.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint korábban beszámoltunk róla, a közösségi oldalon indult civil kezdeményezéssel a csoportban termékeiket, szolgáltatásaikat eladásra kínálók a nyertes összeggel az érdi mentőszolgálatot támogatják. Előzetesen nem fogalmaztak meg nagy célokat, ám a már közel 850 tagot számláló csoportban hamar összejött az első jelentős összeg, amelyből már meg is rendelték a három kontakt nélküli lázmérő berendezést, melyet az érdi mentősök használhatnak a közeljövőben.

A csoport ezt követően sem állt le. Sőt. Az egyre több tag egyre több terméket, szolgáltatást bocsátott licitre, így egy hónappal a kezdeményezés alapítása után már 649 200 forintot sikerült gyűjteni, ennek köszönhetően pedig további három vénakeresővel is segítik az érdi mentőket.

„Most azt találtuk ki, hogy – mivel az eddigi cél összejött – nagyobb fába vágjuk a fejszénket és megpróbálunk egy garázskapunyi összeget is összegyűjteni” – mondta el lapunknak Martin Norbert, a licit egyik kezdeményezője, akitől megtudtuk, a garázskapura a mentők megkapták az árajánlatot, így 858 ezer forintot kell összegyűjteni ennek megvalósításához.

Martin Norbert elmondta azt is, a kezdeményezést nem csak a koronavírus-járvány alatt üzemeltetnék, hanem békeidőben is igyekeznek olyan szervezeteket keresni, amelyeknek szükségük van támogatásra. Épp ezért – amint összejön az garázskapura szánt összeg – májustól keresnek olyan szintén Érden működő alapítványokat, szervezeteket, amelyek segítik a járványügyi védekezést.

„Hosszútávon az is cél, hogy ezt a csoportot megtartva később más civil szervezeteknek is tudjunk segíteni egy-egy akció meghirdetésével” – fogalmazott Martin Norbert, aki elmondta, szinte bármilyen terméket vagy szolgáltatást licitre lehet bocsátani. A felajánlónak viszont a licitre bocsátott termékével, szolgáltatásával kapcsolatban meg kell adnia annak induló vételárát, a licit időtartamát, illetve – ha van – egy villámárat, amiért a nyertes vevő azonnal megvásárolhatja a kívánt portékát.

A kezdeményezők viszont azt kérik a vevőktől, hogy a megvásárolt termékeket, szolgáltatásokat csak a veszélyhelyzet után vegyék át, mivel a csoport nem szeretne a járványügyi helyzet romlásához hozzájárulni.

A csoportba ide kattintva tud belépni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email