22_03_29_erdmost_nincskep

Licittel segítik az érdi mentőket

22_03_29_erdmost_nincskep

Licittel segítik az érdi mentőket

A legnagyobb közösségi oldalon jött létre a Civil Licit az Érd És Térsége Mentőalapítvány számára, amely már százezer forintnyi adományt gyűjtött.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Civil Licit létrehozását Bakos Petra, Martin Norbert, Soós Péter és Virlics Emese kezdeményezte. Mint Martin Norberttől megtudtuk, a csoport azért jött létre, hogy a kialakult veszélyhelyzetben segítse az Érd és Térsége Mentőszolgálatáért Alapítvány munkáját. A már több mint ötszáz tagot számláló facebook csoportban bárki árverésre bocsáthat – az adminisztrátorok jóváhagyását követően – általa tulajdonolt terméket, szolgáltatást.

Minden egyes árverésre bocsátott termék és szolgáltatás esetén kötelező feltölteni két-három fényképet, megjelölni a kezdő licitet és ha van, akkor villámárat, amellyel azonnal megvásárolható a termék. Minden felajánlás határidejét is fel kell tüntetni, ami meghirdetéstől számítva maximum öt munkanap lehet.

„Facebookon találtam rá egy rokonom felajánlására, aki egy hasonló csoportban, az ózdi kórház javára ajánlott fel egy általa készített terméket licitre. Ott kezdtem el utánanézni ennek a csoportnak. Kiderült, hogy teljes egészében a helyi kórház javára ajánlják a licitek összegét. Utánaérdeklődtem, milyen egészségügyi intézmények, szervezetek vannak Érden, akiknek segítségére lehet egy ilyen akció” – mondta Martin Norbert. Hozzátette, felvette a kapcsolatot az alapítvánnyal, innen megtudta, hogy a mentők minden adománynak örülnek, de leterheltek a kialakult helyzet miatt.

A licitben érdekelt nyertes vevő a vételi árral kapcsolatban vállalja, hogy a nyertes összeget közvetlenül az alapítvány bankszámlaszámára utalja, az erről szóló bizonylatot, elektronikus banki kivonatot, sms értesítésről szóló képmentést vagy egyéb igazoló dokumentumot bemutatja, vagy hitelt érdemlően bizonyítja az utalás megtörténtét – olvasható a csoport bemutatkozásában. Emellett a vevő vállalja, hogy a megvásárolt terméket csak a veszélyhelyzet végén veszi át, mivel a csoport nem szeretne a járványügyi helyzet romlásához hozzájárulni.

A csoport alapítása óta naponta érkeznek az újabb és újabb felajánlások, ennek köszönhetően az adományok már átlépték a százezer forintos határt, azonban április elsején számos licit záródik, így könyvekre, parfümökre, söröskorsókra és ékszerekre is lehet még licitálni a csoportba való belépés után.



 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email