22_03_29_erdmost_nincskep

Továbbra is zárva lesz az érdi piac

22_03_29_erdmost_nincskep

Továbbra is zárva lesz az érdi piac

Néhány nappal ezelőtt Nagy István agrárminiszter arra biztatta a településeket, hogy szigorú szabályok betartása mellett nyissák újra a termelői piacaikat. A miniszter azzal érvelt, hogy „a piac a helyi gazdaság motorja", a zárva tartás következtében a termelők tönkremennek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Felröppent Érden is a hír, hogy újra nyithat a piac. Sokan örülnének neki, de sokan vannak azon az állásponton is, hogy az újranyitással megnőne a fertőzöttek száma.  

Az ÉrdMost.hu Facebook oldalán is kíváncsiak voltunk a véleményekre, és szavazást indítottunk. Itt a szavazók 58 százaléka az újranyitást szorgalmazta a termelők érdekében. 

A városvezetés is elgondolkodott a kérdésen, azonban Csőzik László polgármester úgy döntött, hogy a legfontosabb az emberek egészsége és biztonsága, ezért nem nyitják ki az érdi piacot a hétvégén. 

A városvezető szerint „a miniszter úr álláspontja amúgy is szembemegy a kormány politikájával és az operatív törzs javaslataival, melyek a fokozatos szigorítás pártján állnak.”

– Nem véletlen, hogy Miskolc, Szentendre, Keszthely, Sopron és rajtuk kívül még számos város döntött úgy, hogy egyelőre nem nyitnak ki a piacok. Természetesen, ha az országos járványügyi intézkedések az enyhítés felé mutatnak majd, mi is átgondoljuk álláspontunkat.

Meggyőződésem, hogy a piac megnyitásával arra buzdítanánk az idősebbeket, akik közül szerencsére nagyon sok hetek óta fegyelmezetten otthon tartózkodnak, hogy hagyják el otthonaikat, kitéve őket ezzel a fertőzésveszélynek. Ezzel szemben, mi továbbra is azt szeretnénk, hogy aki csak teheti, maradjon otthon! – írja Csőzik László. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email