22_03_29_erdmost_nincskep

103-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

22_03_29_erdmost_nincskep

103-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál és két külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 103-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon – tájékoztatott szombat reggel a koronavirus.gov.hu oldal. Péntek reggel még 85 betegről tudtak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma 103 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 89 magyar állampolgár.

Pénteken még 85 betegről tájékoztattak; eddig négy beteg hunyt el. Müller Cecília országos tisztifőorvos pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: az elhunytak minden másfajta krónikus betegségben szenvedtek, tehát kockázati csoportot jelentettek a koronavírus-fertőzés szempontjából.

„Ennek kapcsán újra szeretném felhívni nyomatékosan a figyelmüket arra, hogy vannak olyan kockázati csoportok, amelyek megbetegedés esetén különösen is nagyon érzékenyen és súlyosan reagálnak erre a megbetegedésre. Ezért újra hangsúlyozom és kérem, hogy az idősek, 65 év felettiek maradjanak otthonukban. Ők az életkoruknál fogva is veszélyeztetettek, nem beszélve arról, hogyha valamilyen krónikus megbetegedésben szenvednek” – hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos.

Ugyanezek a szabályok érvényesek azokra is, akik fiatalabbak, de valamilyen immunhiányos vagy egyéb más krónikus megbetegedésben szenvednek, akár vesebetegek, akár szív-érrendszeri megbetegedés ről van szó. Náluk sokkal súlyosabban zajlik le a fertőzés, mint más, egészséges fiataloknál.

Természetesen a fiatalok, akár gyerekek is megfertőződhetnek. Náluk az esetek több mint 80 százalékában nagyon tünetszegényen, enyhe tünetekkel  zajlik a megbetegedés, és néhány nap alatt túl lesznek rajta. Viszont a fiatalok azok, akik hazavihetik az időseknek ezt a megbetegedést.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email