22_03_29_erdmost_nincskep

Múzeum a mobilon

22_03_29_erdmost_nincskep

Múzeum a mobilon

A napokban igazán jól jöhet, hogy nagyfelbontású 3D modellben aprólékosan be lehet járni a Magyar Földrajzi Múzeum kiállítási tereit számítógépen, telefonon vagy akár VR-szemüveggel is. Bár nem ugyanaz az élmény, mint testközelből megtekinteni a kiállított tárgyakat, de kedvcsinálónak tökéletes.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Zombory András, érdi lokálpatrióta ajánlotta fel, hogy térítésmentesen virtuális túrát készít a múzeumnak. Ennek során speciális kamerával beszkennelik az egész teret, majd erre a digitális modellre felfeszítik azt a nagy dinamikatarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgányú fotót, amiből aztán háromdimenziós digitális modellt hoznak létre.

Az érdi kezdeményezés egyedülálló, mivel a legtöbb múzeum csak egy-egy tárlatot vagy kiállítást tesz virtuálisan hozzáférhetővé, a Földrajzi Múzeumot azonban teljes egészében bejárhatjuk az alkalmazás segítségével.

 Persze felmerül a kérdés, jó-e a múzeumnak, ha a legapróbb részletig meg tudjuk nézni a kiállításait anélkül, hogy kiszállnánk az otthoni kényelmes fotelből. Ez a gondolat Fekete-Mácsai Anetta igazgatóhelyettes fejében is megfordult, mielőtt igent mondott a nagylelkű felajánlásra. Végül úgy találta, hogy a virtuális múzeumlátogatás elsősorban kedvcsinálóként működik.

Nagyon praktikus lehet azoknak a csoportoknak, akik még nem jártak náluk, és szeretnének előzetesen tájékozódni a kiállításokról. Így például azt is előre megtervezhetik, milyen témákban szeretnének részletesebb tájékoztatást kapni a múzeumpedagógustól. A virtuális túra a múzeum bármelyik pontjáról elindítható, kis sárga karikák jelzik, hol jár éppen az érdeklődő, a piros karikákra kattintva pedig a legfontosabb információkat olvashatjuk az adott kiállítási térről vagy tárgyról.

A virtuális túra IDE KATTINTVA érhető el. 

 

Érdi Újság – Ba-Nyilas Hajnalka

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email