Már 73 fertőzött van Magyarországon

73-ra emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A kormányzati információs honlapon közölt adatok szerint tegnap óta 15 új fertőződést regisztráltak. Összesen 2322 mintavétel történt.

A fertőzöttek között 62 magyar állampolgár, 9 iráni, 1 brit, illetve 1 kazah személy van. Eddig 2-en gyógyultak meg a fertőzésből.

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy 2817 ember volt hatósági karanténban Magyarországon, és 5094 ellenőrzést hajtottak eddig végre. Az üzletek bezárását is ellenőrzik, eddig 7 ember kapott 350 ezer forintos büntetést. A belföldi közlekedést nem korlátozzák, zavartalan a külföldről érkező teherforgalom, ezért a lakosság ellátása nincs veszélyben.

Szerdán többpontos gazdasági intézkedéscsomagot jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülés szünetében. Mint mondta, „húsba vágó döntéseket hoztak”. Ezek csak az első, legsürgetőbb döntéseik, melyeket majd újabbak követnek, ígérte a miniszterelnök.
Kapcsolódó

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet