22_03_29_erdmost_nincskep

Koronavírus: zártkapus meccsek és halasztások jönnek

22_03_29_erdmost_nincskep

Koronavírus: zártkapus meccsek és halasztások jönnek

Zárt kapuk mögött rendezik meg az Érdi VSE–Mol Fehérvár FC II NB III-as labdarúgó bajnoki mérkőzést szombaton, míg jövő héten elmarad a karatésok Ensi Kupája, illetve az akrobatikus tornászok pontszerző versenyeit és a tollaslabdázók diákolimpiáját sem rendezik meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint beszámoltunk róla, Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdai sajtójátékoztatóján bejelentette, a magyar kormány rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet léptetett életbe, melynek értelmében megtiltják a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket. Ezt követően sorra érkeztek a hírek a sportot érintő változásokról is.

Az NB III Nyugati csoportjának élén álló Érdi VSE március 14-én, 14.30-tól a MOL Fehérvár FC II ellen vív bajnoki mérkőzést az Ercsi úti Sporttelepen, ám a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése miatt visszavonásig zárt kapuk mögött lépnek pályára Limperger Zsolt játékosai. A szövetség emellett határozatlan ideig felfüggesztette az OTP Bank Bozsik-program, a Fair Play Cup és a szociális programok eseményeit.

Hasonló a helyzet a Delta RSE Érd női röplabdázóinál és a VMG DSE férfi kosárlabdázóinál, hiszen a szakági szövetségek döntése értelmében ezen bajnokikat is nézők nélkül kell megrendezni.

Az ÉRD női kézilabda csapata ugyan legközelebb csak április 4-én lépne pályára Szombathelyen, s a Magyar Kézilabda Szövetség egyelőre nem nyilatkozott a bajnoki mérkőzések nézőszámát illetően, azonban az biztossá vált, hogy a március 20. és 22. között Győrben rendezendő olimpiai selejtezőt is zárt kapuk mögött tartják. Az ÉRD közösségi oldalán viszont beszámolt arról, hogy a közegészségügyi helyzetre való tekintettel a Labdázó babakézi és LabdaPattan ovikézi foglalkozásokat szüneteltetik.

Frissítés, 10.00: a Magyar Kézilabda Szövetség tudatta, március 11-től visszavonásig minden mérkőzést zárt kapuk mögött kell lejátszani felnőtt- és utánpótlásszinten egyaránt, emellett a meccseken a két csapat játékosai és hivatalos személyei mellett a játékvezetők, a versenybírók, a rendezői gárda tagjai és a létesítmény dolgozói vehetnek csak részt.

A Budapesti Honvéd SE-Érd kihelyezett vízilabda szakosztályának csapatai is zárt kapuk mögött játszanak a közeljövőben, így a hétvégén a 2005-ösök és a 2007-esek is nézők nélküli meccsen szállnak vízbe az ASI DSE és az A-HÍD OSC Újbuda 2 ellen.

Az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnokságára eredetileg március 24. és 28. között kerülne sor, azonban a Magyar Úszó Szövetség honlapján közölte, a szervezet válságstábja folyamatosan értékeli a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet felnőtt országos bajnokságra gyakorolt hatását. A közlemény szerint az EMMI Sportállamtitkársága március 12-én délután tájékoztatja a sportszövetségeket a sportrendezvényeket érintő legfontosabb szabályairól. Az Érdi Úszó Sport Kft. vezetőedzője, Magó Gábor, illetve három versenyzője, Kovács Benedek, Csulák Lia és Tohl Patrik jelenleg Madeirán vesz részt egy többhetes edzőtáborban, ahonnan március 15-én érkeznek haza.

Március 21-én rendezték volna az Érdi Kyokushin Karate SE szervezésében az Ensi Kupát az ÉRD Arénában, ám a helyi egyesület közösségi oldalán jelentette be, hogy a versenyt nem tartják meg.

Az akrobatikus tornászok számára március 21-én a Fradi Kupát, 28-án pedig a gödöllői Grassalkovich Kupát tartották volna meg, ám a Magyar Akrobatikus Torna Szövetség is bejelentette, hogy mindkét pontszerzőt elhalasztják, így az Érdi Torna Club és az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai SE versenyzői sem méretik meg magukat.

A Magyar Diáksport Szövetség is bejelentette: április 15-ig felfüggesztették a diákolimpia versenyrendszerét, emiatt a 2019/2020-as tanévre vonatkozó versenykiírás is hatályát veszti, tehát nem, vagy későbbi időpontban rendezik a tollaslabdázók – eredetileg március végére tervezett – országos döntőjét.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email