22_03_29_erdmost_nincskep

A vírus nem ismer határokat

22_03_29_erdmost_nincskep

A vírus nem ismer határokat

Az iskolák esetleges bezárására egyelőre nincs szükség, de ha lesz, arról az operatív törzs dönt majd. Aradszki András szerint az iskolák rendelkeznek a távoktatáshoz szükséges eszközökkel, de a szülők nem biztos, hogy fel vannak készülve erre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A térség országgyűlési képviselője szokás szerint főleg országos ügyekkel foglalkozott érdi sajtótájékoztatóján.

Szárnyal a magyar gazdaság, nőnek a bérek, csökken a munkanélküliség, van már klímavédelmi program, és elérte Magyarországot is a koronavírus – nagyjából így foglalható össze mindaz, amiről a képviselő beszélt szerdai tájékoztatóján. Aradszki András kiemelte, hogy Magyarország csatlakozott elsőként az uniós országok között a Vallásgyakorlás Szabadságának Nemzetközi Szövetségéhez, amit Donald Trump amerikai elnök hívott létre.

A kormány bérfejlesztő, gazdaságnövelő, családtámogató és klímavédelmi intézkedéseinek hosszas méltatása után rátért arra is, hogy a koronavírus nem ismer határokat, elérte Magyarországot is a járvány. „A betegség gyors lefolyású, de súlyos következményeket is magában hordoz. Azonban jelen pillanatban csak egyedi megbetegedések vannak, gócszerű, tömeges megbetegedések nincsenek. A cél, hogy ezt az állapotot fenntartsuk” –mondta.

Újságírói kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e az iskolák átmeneti bezárását a vírus idejére, úgy fogalmazott: megvalósulhat ilyen helyzet is, de egyelőre kevés beteg van, és ellenőrzik a veszélyeztetett útvonalakat, annak érdekében, hogy ne terjedjen el tömegesen a vírus.

Azzal kapcsolatban, hogy a közoktatás felkészült-e ilyen helyzetben a távoktatásra, a képviselő azt mondta, „az eszközpark az iskolák oldaláról adott, a szülői oldal viszont kérdéses”. Ugyanakkor rábízza a döntést az operatív törzsre és a tankerületre, hogy lesz-e szükség egyáltalán a távoktatásra vagy a tanítási szünetre.

A képviselő gratulált a közgyűlésnek, hogy elfogadta a város 2020-as költségvetését, és sok sikert kívánt az új jegyzőnek, Konkoly Zitának. Végül bejelentette: a helyi nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott óvodák között az érdi Pumukli 4millió forintot kapott állami támogatásként a működéséhez.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email