22_03_29_erdmost_nincskep

Lekapcsolják a fényeket a szomszédban

22_03_29_erdmost_nincskep

Lekapcsolják a fényeket a szomszédban

Idén kilencedik alkalommal tartják meg a Föld Órája akciót Százhalombattán március 28-án, szombaton este fél kilenctől fél tízig. Az önkormányzat jóvoltából egy órára elsötétül a város főtere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A gyertyafényes rendezvény hangulatát tűzzsonglőrök és százhalombattai önkéntes fellépők színesítik. A megemlékezést ezúttal is a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat kezdeményezte és szervezi. Az esemény fővédnöke Vezér Mihály polgármester, aki személyesen is részt vesz a rendezvényen.

A Föld Órája mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a természeti energiák kimerülésére. Bár a fénylekapcsolás szimbolikus tett, az energiatakarékosságra és az életmódunk újragondolására buzdít, amely nemcsak az ökológiai lábnyomunk csökkentését szolgálhatja, hanem kímélheti a pénztárcánkat is.

A százhalombattai főtér díszfényei ezért kihunynak 20 óra 30-tól 21 óra 30-ig, hogy a város ezzel fejezze ki: támogatja a nemzetközi törekvéseket.

A szervezők minden érdeklődőt kérnek, vigyenek magukkal gyertyát és gondoskodjanak a viasz elleni védelemről alufóliával, kartonlappal vagy PET palack levágott aljával, hogy a város főtere tiszta maradjon.

Aki akar, otthon is csatlakozhat a nemzetközi akcióhoz elektromos berendezései lekapcsolásával, áramtalanítással.

A Föld Órája mellett olyan hírességek álltak ki eddig, mint Jared Leto,  Andy Murray,  vagy Emmanuel Macron francia elnök.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email